8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Delegație mixtă româno-americană, formată din specialiști în cooperarea dintre civili și militari, la Primăria Pașcani

O delegație mixtă româno-americană, formată din specialiști în cooperarea dintre civili și militari, a fost miercuri, 15 septembrie, la Primăria Pașcani. Vizita a fost facilitată de Batalionul 1 CIMIC (Civil – Military Cooperation) și a avut un caracter de informare și documentare, cu scopul întăririi cooperării interinstituționale și promovării parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.
Primarul a prezentat oaspeților situația economico-socială a Municipiului Pașcani, nominalizănd principalii agenți economici și faptul că localitatea noastră este nod de cale ferată și în viitorul apropiat vom deveni și nod rutier prin intersectarea celor două autostrăzi chiar în această zonă. Acesta le-a mai precizat faptul că Municipiul Pașcani funcționează două spitale, dintre care unul de urgență, ce deservește întreaga arie și care acoperă majoritatea specializărilor medicale.
De asemenea, delegaților li s-au prezentat și problemele cu care s-a confruntat municipiul nostru în trecut și care reprezintă în continuare un pericol, cum ar fi inundațiile, evenimente la care ne bazăm și pe sprijinul armatei, dar și actuala criză pandemică, unde este necesară colaborarea între forțele de ordine, a celor pentru situații de urgență și a forțelor armate.
La întalnire au mai participat administratorul public Claudiu Bodoașcă, șeful Poliţiei Municipiului Pașcani, Comisar de poliţie Mihăiță-Bogdan Vasiliu, șeful secției I.S.U. Pașcani, Sublocotenent Andrei Crețu, un reprezentant din partea Poliției Locale, inspector superior Petrică Isache și din partea Compartimentului pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei, consilier Vasilică Ailiesei.
🇹🇩🇺🇸 Batalionul 1 CIMIC (CIMIC = civil – military cooperation) este o unitate militară unică în Armata României, aflată în subordinea Statului Major al Forțelor Terestre și specializată în domeniul cooperării civili – militari.
Batalionul a fost înființat în anul 2001, iar în cei 20 ani de existență militari din cadrul unității au participat la mai multe misiuni internaționale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeş, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan.
Activităţile de tip CIMIC contribuie la realizarea şi dezvoltarea cadrului de cooperare între instituţia militară, autorităţi centrale şi locale şi populaţia civilă, iar misiunile principale includ coordonarea în vederea înlăturării efectelor produse în urma dezastrelor naturale sau industriale, acordarea de sprijin (asistenţă) autorităţilor civile, participarea în cadrul operaţiilor de sprijin al păcii și sprijinul activităţilor privind protecţia civilă” se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Primariei Pascani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI