8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Propuneri pentru modernizarea celor două piețe agroalimentare și a lacului Peștișorul

Administrația locală și-a prezentat viziunea privind modernizarea lacului Peștișorul si a celor două piețe agroalimentare din Pașcani.

Precizările au fost făcute în cadrul conferinței săptămânale de presă, de joi, 9 septembrie, la aproape un an de la alegerile locale din toamna anului trecut, care au avut ca rezultat schimbarea configurației politice de la conducerea municipiului, pe baza promisiunilor făcute în campania electorală.

In viziunea viceprimarului, lacul Peștișorul ar urma să devină principalul punct de atracție din municipiu, dar nu se știe când vor fi făcute investițiile și de unde vor fi luați banii necesari.

Cristian Rățoi a spus că deocamdată se lucrează la „nota conceptuală” împreună cu specialiștii în domeniu.

Lacul Peștișorul ar urma sa fie înconjurat de o parcare pentru mașini cu intrare de la Biserica Romano-Catolică „Sf. Anton de Padova” și ieșire pe sensul opus, pe strada Gării. De asemenea, pe marginea lacului ar urma să fie amenajată o zonă de promenadă și un ponton. Pe insuliță, ar urma să fie amenajată o zonă de socializare cu terase, iar în mijlocul lacului să fie o fântână arteziană cu un jet de apa de o înălțime de circa 60 de metri și care să fie iluminată pe timp de noapte. Viceprimarul spune că, totodată, ar urma să fie amenajată și zona din împrejurimi, până la baza dealului.  Aici vor fi amplasate terase, bănci, locuri de joacă, iar pe locația fostului bazin de înot se dorește construirea unui centru pentru restaurante si fast-food-uri.

Planurile privitor la amenajarea pieței agroalimentare din Vale sunt mai apropiate ca timp de realizare. Deși ar fi trebuit să înceapă deja lucrările, în momentul de față se încearcă modificarea proiectului de execuție. Viceprimarul Cristian Rățoi spune că Hala din piața Vale va fi compartimentată iar, aici vor fi amplasate patru fast-food-uri cu terase, iar în față vor fi puse bănci și va amenajat un perete de apă.

In cadrul conferinței au fost făcute câteva precizări și privitor la modernizarea pieței din Deal. Edilii au lăsat să se înțeleagă că este posibil să fie mutată locația pieței în parcul din apropierea sediului primărie și Catedralei, iar clădirea ar urma să fie dotată cu parcare etajată, la subsol.

Primarul Pașcaniului a împrumutat 11 milioane de lei dintre care 5 milioane ar urma sa fie folosiți pentru modernizarea pieței din Vale. In momentul de față, societatea care a câștigat licitația pentru proiect și execuție plătește penalități de întârziere de 90 lei pe zi.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elev confirmat cu virusul COVID 19, la Colegiul „Unirea”. Două clase se desfășoară în online

La doar câteva zile de la de la începerea noului an școlar cu prezență fizică, un elev de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID 19. La aceeași unitate de învățământ un alt elev este suspect ca ar fi infectat cu coronavirus. //

Licitație pentru tablete, lansată de Primăria comunei Vânători

O licitație pentru achiziționarea de tablete necesare elevilor a fost lansată de Primăria comunei Vânători. Valoarea totală...

Ceremonial militar la Deleni

Anul acesta, continuând tradiția începută de acum nouă ani, la Deleni va fi organizată o ceremonie de...

Modificări importante în traficul rutier pășcănean. Sensuri unice pe străzile Izvoarelor și Mihai Eminescu, restricții în suburbia Blăgești

Modificari importante in traficul rutier din zona Vale Pascani si suburbia Blagesti. Deciziile au fost luate in...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI