20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Ziua Europei, sărbătorită la Casa de Cultură din Pașcani. Momente artistice și premierea câștigătorilor concursului de desene

- Advertisement -

După cum este deja o tradiție și anul acesta, Ziua Europei a fost sărbătorită la Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Manifestările dedicate acestei zile au avut loc luni, 9 mai, în jurul orei  12.00, în holul instituției. 

Evenimentul a debutat cu un moment artistic,  susținut de către minibandul “Trubadurii” al Casei Municipale de Cultură, condus de către Mihăiță Atomei.

Mai apoi, au fost premiate cele mai bune lucrări, în cadrul tradiționalului concurs de desene pe teme europene.

La secțiunea „Pictură”, premiul I a fost obținut de elevele Maria Eliza Aparaschivei, clasa a VI-a și Mihaela Alexia Rusu, clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani.

La secțiunea „Grafică”, cele mai bune lucrări au fost realizate de Cătălin Florea, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Miron Costin” din municipiu și Florina Fixinescu, de la clasa a VIII-a, Școala Profesională Lespezi.

Și secțiunea „Artă decorativă” a avut premianții săi, este vorba despre Ștefania Chihaia, clasa a VI-a, de la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” și Denisa Șuștea, clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani.

La secțiunea „Tehnici mixte”, cele mai bune desene au fost realizate de Nicole Harhas, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” și Emanuela Barbu, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Miron Costin”, din Pașcani.

Menționăm că ziua de 9 mai are pentru poporului român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei. Dată de 9 mai a fost aleasă că Zi a Europei de Consiliul European de la Milano în 1985.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow