More

  Zilele Meşterilor Populari, la Hîrlău. Prima ediţie dedicată unui muzeograf al locurilor

  Eveniment inedit la sfârşitul acestei săptămâni, în oraşul Hîrlău. Sâmbătă şi duminică va avea loc prima ediţie a manifestării “Zilele Meşterilor Populari”, în apropierea hanului Raresoaia, zona centrală a localităţii. Zeci de meşteri şi creatori populari, în special din zona Moldovei, vor amenaja standuri cu produsele făcute manual şi în stilul tradiţional românesc.

  Primăria Oraşului Hârlău şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova organizează în perioada 28-29 octombrie, prima ediţie a “Zilelor Meşterilor Populari”. Standurile vor fi amplasate în apropierea Hanului Raresoaia, din centrul localităţii.
  Manifestarea va reuni circa 20 de meşteri şi creatori populari,în special din zona Moldovei. Obiectivele principale vor fi promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

  Această prima ediţie este dedicată memoriei muzeografului, Paul Iancu, ce a trecut la cele veşnice de curând. El a fost cel care a încercat din răsputeri să păstreze tradiţiile neamului românesc la Muzeul Viei şi Vinului din Hârlău.
  Aşadar, cei care vor să vadă muncă şi priceperea meşterilor populari trebuie neapărat să treacă în acest week-end prin centrul Hirlaului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bărbat de 69 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet