4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Zero lei pentru activitatile culturale dedicate sarbatorilor de iarna. Managerul Casei de Cultura, trimis dupa sponsorizari

Programul de activitati culturale planificate pentru acest an a primit doar o parte din banii necesari din bugetul local. Proiectul de buget al institutiei a fost aprobat de consilierii locali, la propunerea primarului, in sedinta care a avut loc pe 31 ianuarie a.c.. Consiliera Gabriela Nedelcu a atras atentia ca pentru activitatile propuse in luna decembrie nu a fost alocat nici un leu si prin urmare sunt semne de intrebare in legatura cu organizarea lor. Este vorba despre Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna si spectacolele de colinde.

In replica primarul marius Pintilie a spus ca activitatile ar putea fi acoperite din eventualele economii ale Casei de Cultura sau printr-o rectificare bugetara.

In acelasi context consilierul local Alexandru Nemtanu de la PNL i-a cerut managerului institutiei sa obtina banii necesari, nu de la bugetul local ci in urma unor cereri de sponsorizare adresate agentilor economici si sa se implice mult mai activ in aceasta chestiune. Consilierul pascanean a mai spus ca nu este multumit de activitatiea Casei de Cultura. In replica managerul insitutiei a explicat ca o parte din activitatile culturale au fost organizate pe baza unor parteneriate cu scolile sau unele asociatii si ca activitatea culturala a fost imbunatatita.

Pentru acest an au fost propuse si aprobate activitati culturale pentru care ar fi necesara suma de 450 000 lei iar din bugetul local au fost alocati doar o parte din bani – 330 750 lei. Restul de aproape 120 000 lei ar urma sa fie obtinuti din sponsorizari, daca nu vor fi alocati banii necesari de la bugetul local sau evenimentele programate vor fi anulate.

Anul trecut Casa de Cultura a primit 351 560 lei pentru activitati culturale.
Mentionam ca in aceeasi sedinta a fost aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli al institutiei. Veniturile prognozate pentru anul 2023 sunt de 14 milioane de lei, cu 65 000 lei mai mult decat cheltuielile de anul trecut, la care se adauga 30 000 lei din venituri proprii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow