9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Pascaniul, buget record. Opozitia atrage atentia ca doar un sfert din investitii vor fi realizate

Bugetul si lista de investitii ale municipiului Pascani pentru anul in curs au fost aprobate de consilierii locali, dupa 75 de minute de dezbateri. Sedinta a avut loc pe 31 ianuarie a.c., incepand cu ora 09.00 iar cele doua proiecte au fost aprobate ata de consilierii din majoritatea PNL- Pro Romania cat si de cei din opozite, de la PSD. Consilierul Sorin Olariu de la PMP a refuzat sa voteze, in semn de protest pe motiv ca o parte din proiectele de pe ordinea de zi nu au fost semnate de initiator si de aparatul de specialitate.

Cel mai mare buget. Primarul a evitat sa le multumeasca contribuabililor

Primarul Marius Pintilie a spus ca in acest an municipalitatea are cel mai mare buget estimat de pana acum, de 149, 2 milioane lei si ca urmeaza sa fie suplimentat, cel mai probabil prin rectificari ulterioare. El le-a multumit functionarilor pentru suportul acordat la intocmirea bugetului dar nu si contribuabililor pentru plata taxelor si impozitelor din ce in ce mai mari, desi a fost atentionat in acest sens.

In acelasi context edilul a explicat ca din veniturile prognozate va fi asigurata functionalitatea serviciilor publice si a institutiilor subordonate Consiliului Local, cheltuielile salariale si investitiile propuse in acest an.

Pantazi: Doar un sfert din investitii vor fi realizate

Consilierii din opozitie au spus ca prezentarea facuta de primar nu a fost suficient de explicita pentru cetateni. Fostul primar, a atras atentia ca anul trecut, pe langa bugetul alocat, au fost cheltuiti inca 600 000 lei din excedent si alte 3,2 milioane lei dintr-un imprumut. Mai mult pe achizitii de bunuri si servicii si pentru personalul institutiei, decat pentru investiti si ca in acest an sunt prevazute cheltuieli similare si mai mari.

De asemenea fostul edil a tras un semnal de alarma ca exista pericolul ca investitiile programate in acest an sa fie realizate doar in proportie de 20 – 25%, ca si anul trecut, daca actualul primar si viceprimarul nu se implica, direct, si ca municipalitatea este in pericol sa piarda fonduri europene si sa finanteze investitiile nefinalizate la timp din bugetul local. Pantazi a mai spus ca nu au fost cuprinse in bugetul pentru anul in curs suficiente fonduri pentru ajutorul categoriilor defavorizate.

Noi angajari

In replica primarul pascanean a spus ca in lista de investitii au fost cuprinse si doua amendamente de la PSD – realizarea studiilor necesare pentru amenajarea trotuarelor si extiderea retelelor de apa si canalizare in suburbii si ca in acest an vor fi facute noi angajari atat la „Achizitii si „Investitii” cat si la salubritate si Gospodarie Comunala.

Obiective abandonate

Si fostul viceprimar, Gabriela Nedelcu a criticat modul de prezentare a proiectului de buget si a listei de investitii si a atras atentia ca unele obiective de anul trecut au fost abandonate. Este vorba despre modernizarea dispensarelor din suburbii, amenajarea platformelor de gunoi si finalizarea lucrarilor de amenajare la Caminul de la Lunca Pascani.

Reprezentantii Primariei au explicat ca la Caminul de la Lunca urmeaza lucrari de reparatii, iar in locul platformelor vor fi puse containere ecologice, daca municipalitatea va primi fondurile necesare de la Ministerul Mediului

De asemenea consilierul Sorin Olariu a atras atentia ca fondurile alocate pentru cheltuielile de personal sunt foarte mari si ca pana acum fostul primar a vorbit despre diminuarea acestora.

Mentionam ca in aceeasi sedinta au fost aprobate si bugetele de la Spitalul de Urgenta Pascani, Biblioteca Municipala si Casa de Cultura, de la Piete si cantina Sociala.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow