More

  Vieţi distruse de o palmă dată în trafic. Cum poţi regreta toată viaţa faptul că ţi-ai pierdut cumpătul?

  Pentru că nu a reuşit să îşi stăpânească nervii în trafic în faţa unui şofer necunoscut inofensiv, care i-a spus „Aşa sunteţi voi, ăştia din Italia“, un ieşean de 21 de ani a ajuns la puşcărie. Tânărul, aflat la volanul unei maşini de Italia, a avut un conflict banal cu un şofer de 63 de ani, după o depăşire, în urma căruia l-a lovit pe sexagenar cu palma. Ceea ce părea o simplă încordare de muşchi s-a transformat într-o tragedie. Victima a căzut cu capul de asfalt şi, după mai multe zile, a murit la spital. Tânărul orgolios se află acum în arest, fiind condamnat de prima instanţă la cinci ani de puşcărie, dar şi la plata unor daune de 30.000 de euro.

  Robert Liviu Dîscă are 21 de ani şi îşi va petrece următorii ani ai tinereţii în spatele gratiilor. Tânărul este protagonistul unei caz des întâlnit mai ales pe şoselele din România, însă care, în cazul său, a avut un final tragic. Din cauza unei decizii impulsive, tânărul a lovit cu palma un bărbat cu care a intrat într-un conflict banal, acesta murind după ce a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt.

  „Aşa sunteţi voi care aţi venit din Italia“

  Robert Dîscă, stabilit în comuna ieşeană Mirceşti, a fost condamnat zilele trecute la cinci ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru infracţiunile de lovituri cauzatoare de moarte şi conducere fără permis. El a recunoscut faptele, însă, chiar şi aşa, a contestat decizia primei instanţe, nemulţumit de cuantumul pedepsei. Procesul urmează să se reia la Curtea de Apel Iaşi. Victima lui Dîscă este un bărbat de 63 de ani, originar din Roman, care în data de 26 aprilie se afla la soacra sa din Răchiteni – Iaşi. În acea zi, la orele dimineţii, Ioan Iacob a plecat pentru a verifica o cultură de viţă-de-vie din marginea satului. Pe drum, Iacob s-a intersectat în trafic cu Robert Dîscă, aflat la volanului unui autoturism BMW, cu număr de înmatriculare italian. „Inculpatul susţine că a fost împiedicat să-l depăşească, astfel că a oprit autoturismul, a coborât şi s-a îndreptat spre victima care «înjura şi gesticula spunând… aşa sunteţi voi care aţi venit din Italia»“, se arată în motivare. În documentul semnat de judecători se mai arată că Dîscă l-ar fi întrebat pe sexagenar „Pe unde mergi, boschetarule?“, lovindu-l cu palma peste faţă. „În urma loviturii, victima, Iacob Ioan, a căzut la pământ şi s-a lovit cu capul de asfalt, dând semne de inconştienţă. Intrat în panică, inculpatul a încercat să readucă în simţiri victima, aplicându-i câteva palme. După ce victima şi-a recăpătat cunoştinţa şi i-a spus inculpatului că se simte bine, inculpatul a ajutat-o să se retragă la marginea drumului“, se mai arată în motivare. Judecătorii spun că victimei îi curgea sânge pe gură şi pe nas, moment în care Dîscă a plecat de la faţa locului, întrucât se apropiau mai multe persoane.

   

  Continuare pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA. Este vorba de un ajutor în valoare de 20% din pierderile suferite în 2020, comparativ cu anul 2019. //

  Schimbări pe platforma națională de vaccinare. Ce informații noi au apărut

  Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată şi arată poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet