16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Adăposturi pentru oamenii străzii

Adăposturi pentru oamenii străzii 

În această iarnă oamenii străzii vor avea loc unde să fie cazați. Administrația locală va cumpăra două containere de locuit, cu câte patru paturi, lumină, căldură și grup sanitar. Ele vor fi date în folosință imediat cum se va anunța ger. Cel mai probabil ele vor fi montat la Baza Sportivă din zona Stadionului. Acestea vor fi folosite și pentru persoanele aflate în necaz și au nevoie urgent de un loc de dormit.

Se anunță o vreme năprasnică în această iarnă. În Pașcani sunt oameni ai străzii, iar ei vor fi cazați atunci când temperaturile vor fi cu mult sub minus grade Celsius în noile containăre ce vor fi achiziționate în această perioadă de administrația locală. Ele vor avea căldură și lumină, patru paturi dar și grup sanitar.

Aici vor fi cazați în perioada de ger oamenii străzii, iar în timpul anului, atunci când situația o impune, cazurile sociale mai ales a celor aflați în dificultate.

Costurile vor fi suportate de administrația locală, iar noile case vor fi amplasate undeva la stadinonul municipal din zona deal a orașului.

De asemenea, pentru situații de urgență, administrația locală va încheia parteneriate cu cele două școli care au internate și cu CSM în caz de vremea rea “va închide orașul” pentru o noapte.

Amintim că de câțiva ani se dorește deschiderea unui centru de noapte și social în clădirea unde a funcționat Postliceala din oraș. Pentru că e nevoie de multe lucrări, de la schimbat instalațiile termice sau sanitare dar și pentru primirea avizului ISU, administrația locală are în plan un proiect mai mare acolo.

Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru iarna 2017 – 2018 și spun că vom avea temperaturi aproape ca vara în luna noiembrie, dar ne aşteaptă gerul năprasnic în decembrie şi ianuarie.

foto cu titlu de prezentare

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow