22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Veşti bune: precizări importante privind medicamentele compensate!

credius.ro
elefant.ro
answear.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
fashiondays.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au emis de curând un ordin comun pentru aprobarea protocoalelor terapeutice necesare prescrierii unor medicamente compensate.

Prin noile prevederi, medicii pot opta pentru prescrierea unui produs biosimilar pentru iniţierea tratamentului specific unei afecţiuni. În acelaşi timp, pentru continuarea tratamentului specific pentru care la momentul prescrierii există atât produsul biologic de referinţă cât şi cel biosimilar, se recomandă schimbarea produsului original cu cel biosimilar. „Produsele biosimilare sunt certificate prin studii care indică faptul că au aceleaşi efecte cu produsele biologice de referinţă şi nu există diferenţe semnificative clinic între cele două în ceea ce priveşte siguranţa, calitatea şi eficacitatea. Prin utilizarea medicamentelor biosimilare creştem accesul pacienţilor la tratamentul de care au nevoie”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

Conform MS, astfel este extins accesul la opţiuni terapeutice şi medicii nu sunt obligaţi să prescrie doar un anumit tip de medicament. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente a explicat că medicamentele biologice conţin substanţe active provenite dintr-o sursă biologică, în multe cazuri fiind indispensabile pentru tratarea unor afecţiuni cronice, cum ar fi diabetul sau alte tipuri de boli autoimune şi de cancer.

Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI