4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

USR Pașcani, critici dure la adresa administrației locale: Lipsa de transparență, nu au făcut nimic notabil…!

Prestația de pana acum a noilor reprezentanți ai administrației locale din Pașcani a stârnit nemulțumiri si in rândul formațiunilor politice care nu au reușit sa câștige nici un mandat de consilier local.

Președintele USR Pașcani, crede ca actuala administratie nu a reușit sa facă nimic notabil, in primele noua luni de mandat, si ca cetățenii municipiului sunt dezamăgiți si au început sa reacționeze in consecinta pe rețelele de socializare.
Laurențiu Mistreanu susține ca se vorbește mult dar in municipiu nu se vede decât gazonul tuns pe alocuri si pubelele pline cu gunoi si ca ar fi necesară o campanie de informare a cetatenilro privind colectarea selectiva.
Precizările au fost făcute in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” difuzată de BIT TV.

“…Observam critici, comentarii…. Lumea s-a cam saturat. A trecut aproape un an de zile, pascaneanul aștepta schimbări cât de cât consistente in oraș dar nu vedem nimic decât gazon pe alocuri tuns si pubele pline de gunoi. Vorbim foarte mult dar nu știm sa ducem o campanie de informare in care sa fie si șefii de asociații pentru constientizarea aportului colectării selective…”

Liderul USR Pașcani a mai spus ca la Primăria Pașcani este o foarte mare lipsa de transparență si a criticat faptul ca aleșii locali nu isi publica periodic rapoartele de activitate. O alta problema ar fi ca reprezentanții Primăriei se plâng de probleme care ar trebui rezolvate cu ușurință.

“…Nu am văzut din partea consilierilor o agenda, un raport de activitate, măcar la trei luni de zile. Toată lumea se plânge pe Facebook si pe strada, si observam ca Primăria se cramponeaza de mici probleme care ar trebui cu ușurință rezolvate cum a fost cu salcia de la Peștișorul…”

In cadrul aceleiași emisiuni, liderul USR Pașcani a criticat si noua platforma online a Primăriei pe motiv ca este greu de folosit. De asemenea Lacul “Peștișorul” din Parcul Municipal, aflat acum fără luciu de apa si intr-o situație fără precedent, ar trebui concesionat unui investitor sau reabilitat cu fonduri europene, a mai spus tânărul politician.

Conform prevederilor legale aleșii locali trebuie sa publice câte un raport anual de activitate, sa organizeze periodic întâlniri cu cetăţenii şi să acorde audienţe.

Pana acum, nici primarul si nici consilierii nu și-au publicat rapoartele ia consilierii acorda audiențe doar la sediile organizațiilor politice din care fac parte.

Menționăm ca reprezentanții Primăriei au refuzat sa prezinte un punct de vedere cu privire criticile liderului USR Pașcani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI