0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Cheltuieli cu semne de întrebare la Primăria Pascani: 14.000 lei pentru întocmirea devizelor de lucrări, 9000 lei pentru completarea foilor de parcurs, preț exagerat pentru platforma de toaletate a copacilor

Primăria Pașcani nu are salariați capabili sa întocmească devize de lucrări si sa completeze foile de parcurs pentru mașinile din dotate. Pentru rezolvarea acestor probleme administratia locală a apelat la serviciile unor persoane din exterior iar plata lor se face din bugetul local. In acest an au fost încheiate doua contracte, prin încredințare directa. Primul dintre ele in valoare de 14.000 pentru un an de zile, are ca obiect “Servicii de asistenta tehnica program informativ Windoc Deviz, pentru întocmire situații de lucrări” conform anunțului de atribuire de pe SEAP. Contractul a fost încheiat cu societatea RAILROAD SHOP RARES SRL din Pașcani, singurul ofertant. Conform precizărilor făcute de șeful serviciului de Gospodărie Comunala Ștefan Popa, societatea respectiva asigura întocmirea devizelor si situațiilor de lucrări, o data pe luna, pe motiv ca nici un salariat nu știe sa o facă.

Situația este de ani de zile, chiar dacă Primăria Pașcani are achiziționat un program special in acest sens, folosit la Compartimentul de Investiții pentru evaluarea ofertelor. Mai mult pe site-ul furnizorului la secțiunea “Asistentă’ sunt postate tutoriale video tocmai pentru ca aplicația sa fie ușor de folosit. Prețul unei licențe nelimitate este de 1600 lei, la care se adaugă 1200 lei un abonament anual de actualizare si încă 800 lei pe an pentru asistenta tehnica. Aplicația poate fi folosita si pe mobil pentru 100 lei in plus. Toate costurile adunate sunt de 3700 lei din care doar 2000 lei in fiecare an. Diferența de 12 000 este plătită din bugetul local pentru a acoperi lipsa de eficienta din administrația locală.

Al doilea contract este in valoare de 9000 lei. A fost încheiat in aceleași condiții pentru “ Serviciii de gestionare a parcului de vehicule” . Mai exact un fost salariat al Primăriei întocmește lunar foile de parcurs pentru mașinile administratiei locale.
Șeful de la Gospodăria Comunala spune ca de ani de zile este folosita acesta soluție pe motiv ca nimeni din Primărie nu știe sa completeze documentele.

O alta cheltuiala cu semne de întrebare este pentru închirierea unei platforme folosita la toaletarea copacilor. Primăria s-a angajat sa plătească 65 800 lei societății Lincas SRL, contractul fiind valabil 1 an de zile, pana in aprilie 2022. Menționăm ca prețul de închiriere pentru un astfel de echipament pornește de la 300 euro fără TVA/luna, conform ofertelor de pe internet. De asemenea cu acești bani Primăria ar fi putut cumpara o nacela electrică cu o înălțime de lucru de 6 metri, la un preț estimativ de 10 000 euro. Reprezentantii Primariei Pascani au refuzat sa explice cum s-a ajuns acesta situatie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow