0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Un nou termen: prima recoltare de sânge, in august

Vesti bune pentru pascaneni. Centrul de recoltare a sângelui ar putea fi funcțional din luna august a.c. conform precizărilor făcute de Marius Benchea, coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași, cel care s-a ocupat de acesta investiție. Lucrările de amenajare sunt aproape de final, la aproape doi ani de la demararea proiectului. In aceste zile se fac ultimile finisaje si lucrările pentru instalațiile electrice si de încălzire. Urmează sa fie pus pe jos un covor special pentru astfel de incapari conform normelor de igiena. Investiția totala este de aproape ’70 000 euro, o parte din bani fiind obținuți din donații.

Centrul de recoltare va functiona in clădirea unde a fost Școală Postliceală Sanitară din oraș, din apropiere pieței agroalimentare Deal. Coordonatorul proiectului spune ca investițiile nu se opresc aici si ca mai are nevoie de bani pentru automatizarea fluxului de recoltare si pentru achiziționarea de aparatura moderna.
Procedurile de înființare Centrului local de recoltare a sângelui din Pașcani au fost demarate de Serviciul Voluntar de Ambulanță, în anul 2019. Cel care a inițiat acest proiect este consilierul PMP Sorin Olariu. În acest sens, administrația locală a pus la dispoziție spațiul necesar si a promis ca va aloca de la bugetul local suma de 50 000 lei. Banii nu au mai ajuns in contul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași pe motiv ca nu a fost găsită o soluție legala de plata. Consilierul Olariu a criticat vehement lipsa de implicare a administratiei locale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow