35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Un consilier local solicita realizarea unui zone metropolitate in jurul Pascaniului

Un consilier local din Pascani a solicitat primarului sa inceapa demerusile necesare in vederea realizarii unei zone metropolitate, din care sa faca parte municipiul si comunele din imrejurimi. Mihai Dediu – foto a sustinut ca o astfel de asociere intercomunitara ar crea noi facilitati de dezvoltare si de finantare a proiectelor de investitii. Discutiile au avut loc in sedinta extraordinara din 17 mai a.c., in contextul in care primarul municipiului a propus spre aprobare un proiect pentru achizitionarea a sase autobuze electrice, din fonduri guvernamentale, intr-un parteneriat cu comuna Stolniceni Prajescu. Consilierul pascanean a mai propus ca serviciul de transport public local sa fie extins si in localitati din imprejurimi, pentru a fi mai eficient.

Pintilie: O idee buna, dar….

Desi a recunoscut ca idea este buna, primarul pascanean a propus “sa ne intoarcem la realitate” pe motiv ca sunt multe probleme de rezolvat. Pintilie a mai precizat sa ar fi posibila o discutie cu reprezentantii primariilor din imprejurimi, in vederea realizarii unei asociatii intercomunitare si ca ar fi dispus sa faca o convocare in acest sens, dar a atras atentia ca este nevoie de timp si de capacitate adminsitrativa pentru un proiect de o asemenea amploare.

Ideea realizarii unei zone metropolitane in jurul municipiului Pascani, nu este noua. Primariii din comunele invecinate Pascaniului – Motca, Valea Seaca, Ruginoasa si Stolniceni-Prajescu – cred ca un astfel de proiect comun este necesar, deaorece majoritatea locuitorilor sunt salariati la unitatile din municipiu si pot fi atrasi investitori pentru crearea de noi locuri de munca. Un proiect asemanator a fost aplicat cu success in zona metropolitana Iasi, care a cunoscut, in ultimii ani, o dezvoltare urbanistica si economica accelerata.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow