0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Trei femei la conducerea PSA. Trebuie sa decida soarta societatii, consilierii nu au curaj

Conducere interimară la Prest Serv Apa SA Paşcani, fostul operator de apă şi canalizare. Societatea urmează să fie manageriata de trei femei, timp de 4 luni de zile. Ele sunt mandatate că în această perioadă să facă o evaluare a activităţii şi să prezinte consilierilor un raport cu soluţiile privind închiderea sau salvarea societăţii.

Legislativul local a aprobat astăzi, pentru a patra oară, proiectul privind desemnarea noilor membri, provizorii, ai Consiliului de Administraţie. De acesta dată în formă completă şi corectata după o serie de gafe administrative.

Din conducerea PSA fac parte directorul economic al societăţii, Elena Guzga, jurista irina Bucovanu şi secretara Primăriei, Irina Jitaru.
Conform contractului, mandatul este de patru luni de zile perioada în care vor fi retribuite cu câte 720 de lei pe lună. În acesta perioada nouă conducere trebuie să întocmească un raport privind activitatea societăţi precum şi cu o serie de soluţii privind închiderea sau salvarea fostului operator local de apă şi canalizare.
Proiectul a fost aprobat doar de consilierii PSD, în timp ce opoziţia s-a abţinut de la vot. PSA Paşcani a rămas fără obiect de activitate după delegarea serviciilor operatorului judeţean, în anul 2014. Mai mult de câţiva ani de zile societatea funcţionează fără buget deoarece legislativul local a refuzat să îl aprobe. Din aceste motive atât directorul cât şi membrii Consiliului de Administratie şi-au dat demisia. În schimb Primăria Paşcani a propus ca societatea să aibă noi obiecte de activitate, ecarisajul, administrarea cimitirelor şi a parcărilor şi chiar fuziunea cu societatea de salubritate, proiecte care nu au fost concretizate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI