-6.3 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Contracte în valoare de aproape 50 de milioane de lei, pentru nouă comune ieșene

Bani pentru investiții în comune

Mai mulți primari din comunele județului Iași au semnat contractele de finanțare care vor contribui la dezvoltarea comunității locale. Astfel, în Stolniceni Prăjescu, Hălăucești, Mogoșești Siret sau A. I. Cuza se vor construi unități medicale sau se vor extinde rețelele de alimentare cu apă și canalizare. Nu lipsesc reabilitarea unităților de învățământ dar și modernizarea infrastructurii rutiere.

Douăsprezece contracte de finanțare care vor contribui la dezvoltarea comunităților locale din județ  au fost semnate astăzi, de primarii a nouă comune din Iași. Investițiile vor fi realizate cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar valoarea totală a acestora este de 47.541.924,52 de lei. Patru proiecte vizează înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, și tot atâtea reabilitarea unităților de învățământ. În două comune vor fi realizate investiții în dispensare umane, iar alte două localități au primit fondurile necesare pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

“În satul Cozmești din comuna Stolniceni-Prăjescu, vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă și canalizare, costurile fiind de 10.983.779,52 de lei. La Mogoșești-Siret va fi construită o unitate medicală nouă, contra sumei de  535.033 de lei. Drumurile sătești din Hălăucești vor fi asfaltate, costurile fiind de 3.847.124 de lei. Comuna Alexandru Ioan Cuza a primit fondurile necesare pentru modernizarea podului care traversează Pârâul Țigăncilor – 2.216.263 de lei. Contractele semnate astăzi fac parte din PNDL II 2017-2020, program în care județul Iași a primit 831 milioane de lei.”, se precizează în comunicatul de presă al Consiliului Județean Iași.

Cele mai multe proiecte aprobate în PNDL II (127) vizează modernizarea, reabilitarea și construcția de grădinițe, creșe și școli. Au mai fost acceptate pentru finanțare și construirea, înființarea sau modernizarea a 44 de dispensare, dar și 36 de proiecte care prevăd realizarea de rețele de apă și canalizare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow