18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Terenurile degradate din Târgu Frumos vor putea fi împădurite. Acțiune amplă de creștere a fondului forestier în tot județul

Proprietarii de terenuri degradate din orașul Târgu Frumos se pot implica într-o campanie de creștere a fondului forestier.

Astfel, dacă aveți un teren degradat, pe care nu îl mai puteți folosi nici la agricultură, nici la pășunat, este bine să aflați că acum puteți pune terenul la dispoziție, urmând ca, în cadrul acestei campanii, să fie împădurit gratuit, cu finanțare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Această inițiativă vine ca un răspuns la solicitarea Consiliul Județean Iași, care a demarat o campanie de împădurire a terenurilor degradate la nivelul întregului județ.

Cei interesați trebuie să se adreseze Primăriei orașului Târgu Frumos, care va demara măsurile necesare în vederea completării fişei perimetrului de ameliorare, care va sta la baza împăduririi terenurilor.

De precizat este și faptul că terenurile trebuie să aibă număr cadastral, iar proprietarii își păstrează dreptul de proprietate, atât în timpul, cât și după efectuarea lucrărilor.

Campania este inițiată de Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Iași și Asociația Comunelor din România, Filiala Iași, și are ca scop creșterea fondului forestier al județului.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow