2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Taxe şi impozite online, la Scobinti

Veste bune pentru localnicii din comuna Scobinti. În curând, cei peste 7.000 de locuitori îşi vor putea achita online taxele şi impozitele locale prin intermediul unui portal electronic. Consilierii locali au votat în ultima şedinţa un proiect de hotărâre în acest sens, urmând ca în perioada următoare, comuna să intre în Sistemul Naţional Electronic de plata online cu cardul bancar.

În timp ce păşcănenii vor fi nevoiţi să stea la rând pentru a-şi plăti dările către bugetul local, în Scobinti, contribuabilii pot face acest lucru din spatele calculatorului. În ultima şedinţa de Consiliu Local, aleşii au votat un proiect de hotărâre în acest sens.

Mai exact, comuna va intra în Sistemul Naţional Electronic de plata online cu cardul bancar sau mai simplu, se va regăsi pe site-ul Ghişeul.ro. Această aplicaţie va veni, în special, în ajutorul celor plecaţi în străinătate, care îşi vor putea achita taxele şi impozitele locale pe internet.

Primarul comunei, Gheorghe Hritcu a precizat că după ce se vor parcurge toţi paşii necesari, pe site-ul primăriei vor fi postat instrucţiuni de folosinţă a acestui sistem.

Totodată, pe site-ul Ghişeul.ro aveţi o secţiune cu întrebări frecvente unde se regăsesc răspunsuri utile.
Menţionăm că în judeţul Iaşi, sunt înrolate în sistem doar trei comune, Ciorteşti, Miroslava şi Leţcani şi municipiul Iaşi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI