25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Taxe şi impozite online, la Scobinti

Veste bune pentru localnicii din comuna Scobinti. În curând, cei peste 7.000 de locuitori îşi vor putea achita online taxele şi impozitele locale prin intermediul unui portal electronic. Consilierii locali au votat în ultima şedinţa un proiect de hotărâre în acest sens, urmând ca în perioada următoare, comuna să intre în Sistemul Naţional Electronic de plata online cu cardul bancar.

În timp ce păşcănenii vor fi nevoiţi să stea la rând pentru a-şi plăti dările către bugetul local, în Scobinti, contribuabilii pot face acest lucru din spatele calculatorului. În ultima şedinţa de Consiliu Local, aleşii au votat un proiect de hotărâre în acest sens.

Mai exact, comuna va intra în Sistemul Naţional Electronic de plata online cu cardul bancar sau mai simplu, se va regăsi pe site-ul Ghişeul.ro. Această aplicaţie va veni, în special, în ajutorul celor plecaţi în străinătate, care îşi vor putea achita taxele şi impozitele locale pe internet.

Primarul comunei, Gheorghe Hritcu a precizat că după ce se vor parcurge toţi paşii necesari, pe site-ul primăriei vor fi postat instrucţiuni de folosinţă a acestui sistem.

Totodată, pe site-ul Ghişeul.ro aveţi o secţiune cu întrebări frecvente unde se regăsesc răspunsuri utile.
Menţionăm că în judeţul Iaşi, sunt înrolate în sistem doar trei comune, Ciorteşti, Miroslava şi Leţcani şi municipiul Iaşi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow