2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

“Palatul Cantacuzino”, pe lista de aşteptare

Palatul Cantacuzino din Paşcani mai are de aşteptat până când va fi reabilitat din fonduri europene. Acesta este răspunsul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord – Est transmis săptămâna trecută administratiei locale. Mai exact proiectul depus de municipalitate nu a intrat la finanţare şi a fost pus pe o lista de aşteptare în urma evaluărilor finale. Punctaje mai mari au obţinut alte şase proiecte din regiunea Nord- Est, mănăstiri şi biserici istorice, pentru care au fost deja încheiate contractele de finanţare. Anunţul a fost făcut chiar de edilul municipiului în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
Reprezentanţii administratiei locale mai au speranţe că proiectul va primi finanţarea solicitată. Edilul municipiului spune că ar urma suplimentarea bugetului iar sumele rămase în urma licitaţiilor vor fi repartizate următorilor de pe listă.
Cel de-al doilea proiect pentru obţinerea de fonduri europene a fost depus pentru reabilitarea termică a şcolii Iordache Cantacuzino. După ce documentaţia a trecut de verificarea administrativa în cursul zilei de astăzi o echipă de experţi independent a venit la Paşcani pentru a face verificări la faţa locului.
Menţionăm că investiţia estimată pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino este estimate la 17 milioane de lei. Clădirea a fost cumpărat de administrația locală în anul 2013, de la foștii moștenitori pentru sumă de 180.000 EURO În câțiva ani de zile, după mutarea activităţii “Clubului Copiilor” edificiul a ajuns într-o fază avansată de degradare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI