More

  “Palatul Cantacuzino”, pe lista de aşteptare

  Palatul Cantacuzino din Paşcani mai are de aşteptat până când va fi reabilitat din fonduri europene. Acesta este răspunsul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord – Est transmis săptămâna trecută administratiei locale. Mai exact proiectul depus de municipalitate nu a intrat la finanţare şi a fost pus pe o lista de aşteptare în urma evaluărilor finale. Punctaje mai mari au obţinut alte şase proiecte din regiunea Nord- Est, mănăstiri şi biserici istorice, pentru care au fost deja încheiate contractele de finanţare. Anunţul a fost făcut chiar de edilul municipiului în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
  Reprezentanţii administratiei locale mai au speranţe că proiectul va primi finanţarea solicitată. Edilul municipiului spune că ar urma suplimentarea bugetului iar sumele rămase în urma licitaţiilor vor fi repartizate următorilor de pe listă.
  Cel de-al doilea proiect pentru obţinerea de fonduri europene a fost depus pentru reabilitarea termică a şcolii Iordache Cantacuzino. După ce documentaţia a trecut de verificarea administrativa în cursul zilei de astăzi o echipă de experţi independent a venit la Paşcani pentru a face verificări la faţa locului.
  Menţionăm că investiţia estimată pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino este estimate la 17 milioane de lei. Clădirea a fost cumpărat de administrația locală în anul 2013, de la foștii moștenitori pentru sumă de 180.000 EURO În câțiva ani de zile, după mutarea activităţii “Clubului Copiilor” edificiul a ajuns într-o fază avansată de degradare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Protest pentru autostradă, la Cristeşti, cu maşini din judeţele Moldovei

  Protest pentru autostradă, la Cristeşti, cu maşini din judeţele Moldovei. //

  Drept la replica, Primaria Pascani

  În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut pe site-ul: www.bittv.info, în data de 8 aprilie 2021, cu titlul: „Primarul Pascaniului...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet