17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

“Palatul Cantacuzino”, pe lista de aşteptare

Palatul Cantacuzino din Paşcani mai are de aşteptat până când va fi reabilitat din fonduri europene. Acesta este răspunsul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord – Est transmis săptămâna trecută administratiei locale. Mai exact proiectul depus de municipalitate nu a intrat la finanţare şi a fost pus pe o lista de aşteptare în urma evaluărilor finale. Punctaje mai mari au obţinut alte şase proiecte din regiunea Nord- Est, mănăstiri şi biserici istorice, pentru care au fost deja încheiate contractele de finanţare. Anunţul a fost făcut chiar de edilul municipiului în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
Reprezentanţii administratiei locale mai au speranţe că proiectul va primi finanţarea solicitată. Edilul municipiului spune că ar urma suplimentarea bugetului iar sumele rămase în urma licitaţiilor vor fi repartizate următorilor de pe listă.
Cel de-al doilea proiect pentru obţinerea de fonduri europene a fost depus pentru reabilitarea termică a şcolii Iordache Cantacuzino. După ce documentaţia a trecut de verificarea administrativa în cursul zilei de astăzi o echipă de experţi independent a venit la Paşcani pentru a face verificări la faţa locului.
Menţionăm că investiţia estimată pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino este estimate la 17 milioane de lei. Clădirea a fost cumpărat de administrația locală în anul 2013, de la foștii moștenitori pentru sumă de 180.000 EURO În câțiva ani de zile, după mutarea activităţii “Clubului Copiilor” edificiul a ajuns într-o fază avansată de degradare.

Alte articole

Programul activităților de Ziua Copilului, la Pașcani

Administratia locala din municipiul Pascani a publicat pe pagina...

Centrul Pașcaniului va fi închis, pe un sens, de Ziua Copilului

Un sens de mers din centrul municipiului Pașcani va...

Dezbatere privind regulamentul pentru taxa de salubritate, la Pașcani – DOC

Dezbatere publica la Pascani pentru modificari la regulamentul privind...

Viceprimarul Pașcaniului a rămas fără Gospodăria Comunală

Viceprimarul municipiului Pașcani a rămas fără cel mai important...

Ziua Eroilor comemorată la Hârlău – FOTO

Ziua Eroilor a fost comemorata de autoritatile locale din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow