10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Pregătiri pentru iarnă la Paşcani, Târgu-Frumos şi Hîrlău

Oraşele Paşcani, Târgu-Frumos şi Hîrlău se pregătesc pentru iarnă. Administraţiile locale cumpara tone de material antiderapant, utilaje sau încheie contracte cu firme de specialitate, pentru a nu fi luate prin surprindere. Ieri, reprezentanţii Prefecturii Iaşi au făcut şi o vizită în teren la bazele de deszăpezire care ar trebui să asigure drumurile judeţene curate, pentru un trafic rutier în siguranţă.

Primăria Paşcani se pregăteşte pentru sezonul rece. Reprezentanţii administraţiei locale au cumpărat 1.000 de tone de nisip în valoare de 36.000 de lei, iar în următoarele zile se va face achiziţia pentru 300 de tone de sare, de circa 80.000 de lei. Invitat în emisiunea “Pulsul Zilei”, difuzată aseară, la BIT TV, primarul oraşului, Dumitru Pantazi, a spus că se iau toate măsurile necesare.

Se fac pregătiri şi pentru a încheia contracte cu firmele de specialitate, care să intervină cu anumite autospeciale pentru deszăpezirea drumurilor din oraş.

De asemenea, administraţia locală vrea să aibă şi utilaje proprii. Cei din conducerea oraşului spun că vor cumpăra un camion cu lama şi sărăriţă, un autogreder şi o maşină de măturat.

Şi oraşele Hîrlău şi Târgu-Frumos s-au pus la punct pentru venirea sezonului rece şi a ninsorilor. În prima localitate menţionată, s-au cumpărat 100 metri cubi de nisip şi 10 tone de sare. La Târgu-Frumos, materialul antiderapant este deja în depozit iar în aceste zile se fac reviziile la autospecialele proprii.

Menţionăm că ieri, reprezentanţii Prefecturii Iaşi împreună cu comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,au făcut vizite în teren la cele trei baze de deszăpezire din judeţ şi anume, Valea Lupului, Târgu Frumos şi Paşcani. Utilajele sunt pregătite să intervină pe drumurile judeţene în caz de vreme rea.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI