More

  Pregătiri pentru iarnă la Paşcani, Târgu-Frumos şi Hîrlău

  Oraşele Paşcani, Târgu-Frumos şi Hîrlău se pregătesc pentru iarnă. Administraţiile locale cumpara tone de material antiderapant, utilaje sau încheie contracte cu firme de specialitate, pentru a nu fi luate prin surprindere. Ieri, reprezentanţii Prefecturii Iaşi au făcut şi o vizită în teren la bazele de deszăpezire care ar trebui să asigure drumurile judeţene curate, pentru un trafic rutier în siguranţă.

  Primăria Paşcani se pregăteşte pentru sezonul rece. Reprezentanţii administraţiei locale au cumpărat 1.000 de tone de nisip în valoare de 36.000 de lei, iar în următoarele zile se va face achiziţia pentru 300 de tone de sare, de circa 80.000 de lei. Invitat în emisiunea “Pulsul Zilei”, difuzată aseară, la BIT TV, primarul oraşului, Dumitru Pantazi, a spus că se iau toate măsurile necesare.

  Se fac pregătiri şi pentru a încheia contracte cu firmele de specialitate, care să intervină cu anumite autospeciale pentru deszăpezirea drumurilor din oraş.

  De asemenea, administraţia locală vrea să aibă şi utilaje proprii. Cei din conducerea oraşului spun că vor cumpăra un camion cu lama şi sărăriţă, un autogreder şi o maşină de măturat.

  Şi oraşele Hîrlău şi Târgu-Frumos s-au pus la punct pentru venirea sezonului rece şi a ninsorilor. În prima localitate menţionată, s-au cumpărat 100 metri cubi de nisip şi 10 tone de sare. La Târgu-Frumos, materialul antiderapant este deja în depozit iar în aceste zile se fac reviziile la autospecialele proprii.

  Menţionăm că ieri, reprezentanţii Prefecturii Iaşi împreună cu comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,au făcut vizite în teren la cele trei baze de deszăpezire din judeţ şi anume, Valea Lupului, Târgu Frumos şi Paşcani. Utilajele sunt pregătite să intervină pe drumurile judeţene în caz de vreme rea.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet