-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Taxa de salubritate – sanctiuni usturătoare pentru cei care nu au depus declaraţia. Nu se acorda scutiri de la plata

Păşcăneni nemulţumiţi la audienţele de la Primărie cu privire la taxa salubritate. Mai mulţi contribuabili s-au plâns că sunt obligaţi să achite taxa pentru patru persoane deşi sunt mai puţine în familie. Situaţia a apărut deoarece nu au depus la finanţele locale o declaratie în acest sens, în termenul stabilit, apoi prelungit de câteva ori până la sfârşitul lunii martie. Oamenii au cerut intervenţia administratiei pentru anularea obligaţiilor de plată.
Reprezentanţii Primăriei spun că datoriile nu pot fi anulate ci trebuie achitate. Mai mult, toţi titularii de locuinţe trebuie să depună la Finanţele Locale declaraţia şi dovezile necesare privind numărul de persoane, dacă vor să nu plătească în plus.

În luna imediat următoare vor achita taxa numai pentru persoanele declarate. Rămâne însă de plătit şi taxa impusă din oficiu pentru patru persoane, pentru perioada de la expirarea termenului de depunere a declaraţiei – sfârşitul lunii martie, până în momentul îndeplinirii acestei condiţii. De asemenea se adaugata şi societatea scudas sa şi penalităţile de întârziere pentru neachitarea la timp a taxei.
Menţionăm că de la 1 ianuarie 2018 toţi păşcănenii sunt nevoiţi să achite taxa de salubritate de 10,16 lei de persoană, pe lună, în locul facturării serviciului pe bază de contract. Plata se face semestrial, în aceleaşi condiţii ca taxele şi impozitele locale. Până acum doar 70% din proprietarii de casă sau apartamente au completat declaraţia de impunere, conform datelor de la Finanţele Locale. În consecinţă societatea locală de salubritate a primit în primul trimestru al anului cca 550 000 de lei, mai puţin decât incasau pe bază de factură doar de la cei care aveau încheiate contracte.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow