21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Strada Nicolae Iorga rămâne neasfaltata. Alte şapte sunt planificate pentru anul viitor

Probleme serioase cu o investiţie din centrul Pascaniului, începută acum câţiva ani de zile. Stada Nicolae Iorga nu va fi asfaltata până la sfârşitul acestui an, aşa cum au spus reprezentanţii Primăriei. Nici anul viitor nu se ştie dacă problema va fi rezolvată deoarece au fost depăşite cheltuielile prevăzute în contractul de execuţie iar constructorul refuza să mai facă lucrări, dacă nu îi vor fi decontate.

Pentru turnarea asfaltului pe strada Nicolae Iorga Primăria Paşcani mai are nevoie de cca 130 000 de lei. La acesta concluzie au ajuns reprezentanţii administratiei locale, abia acum cand investitia trebuia să fie finalizata şi recepţionată. Constructorii au atras atenţia, mai demult, că suma stabilită în contract, 1,69 milioane de lei nu este suficientă deoarece au apărut lucrări neprevăzute dar de fiecare dată li s-a cerut să respecte înţelegerea rezultată în urma licitaţiei. Acum primarul Dumitru Pantazi admite că au fost făcute lucrări suplimentare, în urma surpărilor de teren, din cauza beciurilor de sub strada, şi nu au mai rămas bani pentru asfaltare.
Edilul municipiulu spune că se caută soluţii pentru rezolvarea acestei probleme. Prima dintre ele ar fi suplimentarea lucrărilor dar pentru asta este nevoie de o expertiză şi reluarea procedurilor de licitaţie. Asta înseamnă încheierea unui nou contract, cu un alt constructor care să finalizeze investiţia, proceduri care vor fi derulate în luni de zile. Apoi trebuie aprobată o nouă finanţare de la bugetul local.
În acelaşi timp adminisitratia locală se pregăteşte să înceapă investiţiile de modernizare a străzii Mihai Viteazul, din suburbia Lunca Paşcani. Investiţia estimate la peste 780 000 de lei este în procedura de licitaţie iar până la sfârşitul acestei luni urmează să fie încheiat contractul de execuţie. A fost depusă o singură ofertă din partea societăţii Echisam, care se afla în procedura de evaluare.
Pentru alte şase străzi din Paşcani consilierii locali au aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute indicatorii tehnico- economici. Urmează să fie stabilite sursele de finanţare şi să fie derulate procedurile de achiziţii, anul viitor. Este vorba despre strazile 24 Ianuarie, Calea Iaşului. Crinilor, Fundac Fântânele, Libertăţii şi Tudor Vladimirescu.
Menţionăm că tot pentru anul viitor vor fi finalizate lucrările şi pe strada Gării. Planurile erau ca până la căderea zăpezii să fie turnat primul strat de asfalt, până la intersecţia cu strada Vatra, dar lucrările s-au oprit în zona Depoului. Constructorul nu a primit încă nici un ban pentru lucrările executate, din finanţarea guvernamentală de 5,7 milioane de lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow