More

  Statuie plină de rugină, din cauza nepăsării

  Unul dintre putinile monumente istorice din municipiul Paşcani se afla în stare avansată de degradare, spre indignarea trecătorilor.

  Este vorba despre statuia lui Ştefan cel Mare, fost domnitor al Moldovei, amplasată la intersecţia din fata Oficiului Poştal din zona Deal. Lucrarea din bronz realizată de cunoscutul artist păşcănean Ilie Bostan a fost pusă pe soclu în aprilie 2012. De atunci au trecut şapte ani de zile timp în care o parte din plăcile soclului s-au desprins iar statuia este năpădită de rugină.
  Un consilier local, Sorin Olariu de la PMP a cerut Primăriei să intervină de urgenţă cu lucrări de reparaţii iar statuia să fie curăţată de rugină iar apoi să fie acoperită cu un strat protector.

  Reprezentanţii Primăriei Paşcani susţin că nu se poate face nimic pe motiv că statuia a fost făcută pentru a fi amplasată în foaierul Casei Municipale de Cultură iar fostul edil, Grigore Craciunescu, a amplasat-o afară.
  Este greu de crezut că nu se poate găsi o soluţie pentru lipirea plăcilor desprinse pe soclu şi îndepărtarea ruginii. Dacă, totusi, aşa stau lucrurile, atunci statuia ar trebui luată din centul oraşului, altfel, pe zi ce trece se transformă într-un monument al neputinţei.

  Menţionăm că statuia ruginită a lui Ştefan cel Mare a devenit loc de pelerinaj pentru membrii şi simpatizanţii liberali, o dată pe an la comemorarea domnitorului. Asta dupa ce lucrările de construcţie a soclului au fost sponsorizate de fostul viceprimar şi preşedinte al PNL Paşcani, Neculai Enea.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  Pascaniul ramane doar cu doua centre de vaccinare

  Municipiul Pascani va avea doar doua centre de vaccinare, nu patru cum s-a vehiculat initial, pentru urmatoarele etape din campania de imunizare. Este vorba...

  Consilieri locali, in scoli. Sedinta extraordinara pentru completarea comisiilor de specialitate

  Dupa negocierile esuate purtate in cursul zilei de miercuri intre consilieri din opozitie, primar si reprezentantii majoritatii, legislativul local este convocat, din nou, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI