11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Stare de incertitudine: Primaria Pascani refuza sa spuna daca va fi inchisa/unde va fi mutata Piata din Vale si cand vor incepe lucrarile

Ultimile doua declaratii ale edilului municipiului Pascani privind proiectul de reabilitare a Pietei din Vale a starnit numeroase ingrijorari si intrebari ramase fara raspuns, din partea comerciantilor care isi desfasoara activitatea in hala sau la tarabele de pe platouri.

Primarul Marius Pintilie a spus ca dupa modificarile aduse de proiectant, contractul va merge mai departe, in etapa de executie, si ca in momentul de fata se incearca obtinerea avizelor.

In aceleasi conferinte de presa edilul nu a spus nimic despre ce se va intampla cu producatorii si comerciantintii, cand urmeaza sa fie inchisa piata pentru renovare si daca activitatea va fi relocata si unde anume.
O alta problema este cea privitoare la contractele de inchiriere. Unele nu mai sunt valabile deja, altele urmeaza sa ajunga la termenul maxim prevazut de Primarie. Unii comercinati sustin ca administratia locala a refuzat sa prelungesca contractele expirate si ca nimeni nu le spune ce daca piata va fi inchisa sau mutata in alta parte. Situatia a fost confirmata si de consilierul local Sorin Olariu in cadrul emiisunii Pulsul Zilei.

BIT TV a incercat sa obtina un raspuns din partea reprezentantilor Primariei Pascani, dar nimeni nu a vrut sa clarifice acesta situatie. Mai mult, sefa Serviciului Piete nu a fost de gasit, telefonic sau la birou.

Mentionam ca pentru analizarea problemelor din piata Vale, la sfarsitul anului trecut a fost infiintata o comisie care ar fi trebuit sa prezinte un raport, in maxim 30 de zile. Pana acum, comisia nu a facut publice concluziile si eventualele solutii, atat pentru continuarea contractului de modernizare a pietei cat si in legatura cu relocarea activitatii pe timpul lucrarilor.

De asemenea noua solutie tehnica si pretul mai mic decat cel prezentat anterior, stau in asteptare, in Primarie, inca din ultimile luni ale anului trecut. Ele nu au fost prezentate de primar, consilierilor locali, pentru a fi aprobate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow