11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Primarul Pascaniului propune cresterea taxelor si impozitelor locale cu 13,8%, pentru anul 2024

Vesti neplacute pentru contribuabilii pascaneni. Taxele si impozitele locale ar urma sa creasca anul viitor cu 13,8%, pentru acoperirea inflatiei inregistrata anul trecut. Masura este prevazuta in cadrul unui proiect propus de primarul Marius Pintilie, pus in dezbatere publica de municipalitate, pana pe 24 martie a.c.
Cei interesati pot trimite sugestii/recomandari de modificare, pe adresa Primariei, urmand ca noile taxe si impozite sa fie supune aprobarii, cel mai probabil in luna aprilie a.c.
In acelasi document este prevazut ca taxa de salubritate pentru persoanele fizice sa ramana la nivelul anului 2022, 13 lei de persoana/luna desi in planul tarifar aprobat prin HCL este prevazut o taxa de 10,67 lei/pesoana/luna pentru anul 2024.
Consilierii din opozitie au precizat pentru BIT TV ca vor solicita, si de acesta data, diminuarea taxelor si impozitelor locale pentru cladiri si terenuri cu 50% dar si a taxei de salubritate, mai ales in suburbii, pe motiv ca majorarea fara precedent de la sfarsitul anului 2021 aprobata de consilierii PNL si Pro Romania a depasit cu mult gradul de suportabilitate al cetatenilor si a avut un impact devastator asupra economiei locale.

Mentionam ca in ultimii ani de zile fiscalitatea a crescut ingrijorator de mult la Pascani: cu o medie de peste 40%, si o indexare de 2,6% pentru anul 2022 si 5,1% pentru anul 2023.

Referatul de aprobare al primarului Marius Pintilie 
Proiectul cu noile taxe si impozite

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow