18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Stâlpi de iluminat stradal între copaci. Urmează să fie “toaletați”

Investiție in graba in zona Deal a municipiului Pașcani. Pe strada Ștefan cel Mare au fost montati mai multi stâlpi cu lămpi de iluminat stradal, între copaci. Lucrările au fost făcute la solicitarea Primăriei pentru a asigura iluminatul necesar pe timpul “Zilelor Municipiului Pașcani”, eveniment care va fi organizat in aceasta zona.

Viceprimarul municipiului spune ca in urma probelor făcute marți seara s-a ajuns la concluzia ca mai multi copaci de pe scuarul central al străzii ar urma sa fie toaletați așa încât crengile lor sa nu mai acopere lămpile de iluminat.

Măsură este provizorie iar după finalizarea sărbătorilor municipiului lămpile ar urma sa fie luate de pe stâlpi. In locul lor vor fi montate alte lămpi cu led dar pe mijlocul străzii agățate de cabluri care urmează sa fie întinse între stâlpi. De asemenea, la trecerile de pietoni vor fi mai multe lămpi pentru ca vizibilitatea sa fie mai buna.

Amplasarea stâlpilor de iluminat între copaci i-a luat prin surprindere pe uni dintre cei care au trecut prin zona. Ei susțin ca nu ar fi cea mai buna si eficienta soluție .

Conform contractului vor fi făcute lucrări de modernizare a iluminatului public pe străzile Gării, Vatră, Crinilor, Zimbrului Stadionului, Dragoş Vodă, Ceferiştilor, 1 Decembrie 1918, Republicii, Eugen Stamate, Mihail Kogălniceanu, Sportului şi Abatorului. Aici vor fi montaţi peste 700 de stâlpi şi 2.280 de lămpi moderne, lucrări în valoare de 4.684.869,00 lei fără TVA. De asemenea, au fost înlocuite lămpile de iluminat in suburbii .Contractul de concesiune a fost semnat cu societatea Urbioled SRL, câştigătoarea licitaţiei, în valoare de 17,5 milioane de lei, fără TVA, din care 11.3 milioane fără TVA pentru investiţii. Restul sumei este rezervată pentru eventualele lucrări de mentenanţa, care vor fi făcute la cererea administraţiei locale. Menţionăm că proiectul de aprobare a documentaţiei pentru concesiunea prin licitaţie a serviciului de iluminat public din Paşcani a fost aprobat în şedinţa de la sfarsitul lunii iunie 2020, doar de consilierii PSD şi PMP. Opoziţia a votat împotriva, pe motiv că solutia propusă de administratie ar fi prea costisitoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow