More

  Sportivii nimănui: Antrenamente în parc pentru copiii pasionaţi de fotbal

  Situaţie complicată pentru 160 de copii din Paşcani şi localităţile din împrejurimi, pasionaţi de sport. Ei au ajuns să îşi facă antrenamentele pe terenurile din Parcul Municipal Paşcani, în condiţii improprii după ce au fost daţi afară de la baza sportive a Clubului Sportiv Municipal Paşcani.

  Unul dintre antrenorii copiilor, Cătălin Damian a postat pe reţelele de socializare un mesaj video prin care explica cum s-a ajuns în acesta situaţie şi pune sub semnul întrebării continuarea activităţii clubului.

  “Trist dar adevărat şi real. După 2 ani de la “marea “comasare a Css urilor din toată ţara, CARE S-A ÎNTÂMPLAT DOAR ÎN JUDEŢUL IAŞI, am ajuns să ne antrenăm în parc, pe bitum. Ne-am întors cu 30 de ani (cel puţin) în timp. Nu ştim cât va mai continua activitatea noastră, din păcate. Şi aici vorbim de 4 grupe de copii la fotbal (80 copii) şi 4 grupe la rugby (80 copii). Ei sunt primii care au de suferit împreună cu familiile lor”.
  De cealaltă parte preşedintele clubului CSM Paşcani a precizat că în lipsa unui protocol între CSSI Iaşi şu clubul păşcănean copiii nu se mai pot antrena pe bază sportivă de la Paşcani.

  “Au trecut aproape doi ani de zile de când se tot amâna rezolvarea acestei probleme. Chiar dacă sunt copii din Paşcani acum aparţin de clubul ieşean iar cheltuielile necesare pentru antrenamente nu pot fi suportate din bugetul local ci trebuie decontate de Inspectoratul Şcolar Iaşi. Este adevărat că până acum s-au mai făcut transferuri de copii de la un club la altul dar situaţia trebuie rezolvată din punct de vedere juridic.” A spus pentru BIT TV Bogdan Mandric.

  Directorul CSS Unirea Iaşi, clubul la care au fost afiliate secţiile de copii din Paşcani prezintă problema în alţi termini. El susţine că preşedintele clubului păşcănean a solicitat plata unei chirii prea mari în raport cu posibilităţile clubului, peste 3000 lei lunar, deşi a beneficiat de transferuri gratuite a juniorilor sportivi.

  Viorel Hudac spune că la Iaşi Primăria a pus la dispoziţie gratuit bazele sportive pentru antrenamentele copiilor şi că va face o astfel de solicitare şi Consiliului Local Paşcani.
  Este foarte probabil că până la urmă să se renunţe la centralizarea activităţii cluburilor sportive şcolare aşa cum s-a întâmplat doar două judeţe din ţară Iaşi şi Buzău iar sportivii să se poată antrena ca şi până acum, în cazul de faţă la Clubul Sportiv Municipal Paşcani. Până atunci însă adminsitratia locală trebuie să intervină pentru că aceşti copii să nu stea în parc, pe asfalt.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI