5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Sondaj privind alegerea numelui muzeului din Pașcani

Muzeul Municipal din Pașcani a inițiat pe pagina de Facebook un sondaj în rândul cetățenilor privind numele instituției, ce își va avea sediul în Palatul Cantacuzino după finalizarea lucrărilor de restaurare.

Potrivit postării din online, internauții sunt rugați să își exprime opinia privind alegerea unui nume cât mai potrivit și mai sugestiv pentru instituția muzeală pășcăneană.

Ba chiar mai mult sunt și trei propuneri deja: Muzeul Municipal „Iordache Cantacuzino” Pașcani, Muzeul Municipal Pașcani sau Muzeul Municipal „Constantin Ciopraga” Pașcani.

Până în prezent sunt puține reacții privitor la acest subiect. În cele câteva comentarii postate, cetățenii consideră că ar fi potrivite două propuneri, respectiv numele boierului moldovean, Iordache Cantacuzino sau a criticului și istoricului literar născut la Pașcani, Constantin Ciopraga.

O idee interesantă a fost ca instituția să poarte denumirea de Muzeul Siretului, dat fiind faptul că se află lângă râul cu acest nume.

Lista de propuneri este încă deschisă.

De precizat este faptul că muzeul din Pașcani va împlini în această iarnă 25 de ani de existență și urmează să se mute în incinta Palatului Cantacuzino, după finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii, urmând a fi introdus în circuitul turistic. Instituția va găzdui o secție de etnografie, una de istorie și arheologie, o secție de carte religioasă și icoane precum și o zona dedicate istoriei și personalităților locale. În aceste demersuri municipalitatea beneficiază de consultanță din partea conducerii Palatului Culturii din Iași.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow