13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Şoferul care a produs tragedia pe “şoseaua morţii” a fost arestat pentru 30 de zile

Alexandru Andrei Glodoreanu, şoferul ce a condus băut maşina care a ars luni seară între Leţcani şi Podu Iloaiei îşi va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Ieri, anchetatorii au cerut arestarea lui pentru 30 de zile, iar judecătorii au încuviinţat de îndată. Acesta a fost dus în Arestul Poliţiei Iaşi.

 „Instanţa admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Andrei Alexandru Glodoreanu. În consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracţiunilor de conducere unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ucidere din culpă, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată de către apărătorul din oficiu. În urma accidentului cumplit de luni seară dintre Leţcani şi Podul Iloaiei, Glodoreanu a negat iniţial că s-ar fi aflat la volanul autoturismului Audi A4, apoi ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor că el se afla la volan, însă nu a dat detalii. Acesta refuzase să sufle în etilotest după producerea accidentului, dar apoi a mers la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge care au arătat că era beat criţă: 1,82 ml/l alcool în sânge.

De cealaltă parte, Dănuţ Iliescu, băiatul de 18 ani carbonizat în accident, era student în primul an la Facultatea de Agricultură din Copou. Dănuţ era coleg de muncă cu şoferul vinovat, ei locuind în sate apropiate. Alexandru Glodoreanu locuieşte în Satul nou, este însurat, are un copil în vârstă de patru ani, iar soţia este însărcinată. De asemenea, autoturismul Audi A4 care a ars aparţine şoferului. Culmea, atât şoferul cât şi băiatul decedat aveau autoturisme asemănătoare, achiziţionate în cursul anului trecut. Deoarece şoferul nu a dorit să facă declaraţii, poliţişii care anchetează accidentul presupun că tânărul de la volan a intrat în curbă cu viteză prea mare şi a derapat. Accidentul a avut loc după o curbă la stânga, cu direcţia spre Podu Iloaiei. Şoferul autoturismului Audi a frânat 70 de metri fără niciun motiv înainte de a ieşi în decor, unde a lovit un arbore şi s-a răsturnat pe o parte. Doi dintre pasageri, Glodoreanu şi o tânără au fost scoşi de oamenii care au oprit la locul accidentului, însă Dănuţ Iliescu nu a mai putut fi salvat şi a ars de viu.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow