27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Depuneri de coroane, de Ziua Eroilor, la Pașcani – FOTO/VIDEO

Ziua Eroilor, marcată în acest an pe 2 iunie, de Înălțarea Domnului, a fost sărbătorită prin depuneri de coroane în municipiul Pașcani și suburbii. De dimineață, autorități locale și reprezentanți ai unor instituții publice au adus omagii eroilor, ostaşilor şi luptătorilor români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei creştine, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Traseul celor care au vrut să își aducă recunoștința față de aceștia a început la monumentul eroilor de la Biserica Lunca și apoi a continuat la placa comemorativă de pe esplanadă, monumentele eroilor din Blăgești, Sodomeni, Gâștești și troița din cartierul Fântânele. Au depus coroane de flori reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Pașcani, Spitalului Municipal de Urgență, Poliției Locale, Consiliului Județean Iași și ai partidelor politice.

Următoarea locație a fost Biserica Înălțarea Domnului.

La monumentul eroilor de pe strada Ștefan cel Mare au avut loc și momente artistice.

Programul depunerilor de coroane s-a încheiat la Biserica Sfinții Voievozi, unde fanfara Trubadurii a Casei de Cultură Mihail Sadoveanu a întregit atmosfera zilei, prin cântece patriotice.    De precizat este faptul că Înălțarea Domnului este sărbătorită, în calendarul creștin-ortodox, la 40 de zile de la Paşte. Sărbătoarea este numită în popor și Ispas. Tot în această zi este sărbătorită şi Ziua Eroilor. Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul „Înălţării Domnului” a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001 prin care această zi a fost proclamată sărbătoare naţională bisericească, arată Patriarhia.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow