27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Șoferii din România pot fi anunțați prin mail când le expiră rovinieta. Care este condiția și de când intră în vigoare măsura

Șoferii din România vor fi anunțați prin mail când le expiră rovinieta, începând cu data de 27 aprilie. Condiția este ca șoferii care vor să primească o notificare că le expiră taxa de drum să își lase e-mail-ul atunci când o plătesc.
Facilitatea a fost introdusă de Ministerul Transportrilor, pentru a crește încasările la buget și a reduce numărul celor care uită să își înnoiască rovinieta.
Anual, sute de mii de șoferii primesc amenzi cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei pentru neplata rovinietei. Peste 4 milioane de români au fost amendați, din 2015 până în 2021, pentru că nu și-au plătit rovinieta la mașină. În aceeași perioadă, alți aproape un milion de șoferi au fost amendați pentru că nu au plătit taxa de pod de la Fetești.

Cei mai puțini au fost în 2015, puțin peste 350.000, iar ce mai mulți anul trecut, când peste 700 de mii de șoferi au primit amendă că nu și-au plătit taxa de drum.
Continuare pe Gândul.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow