4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Situatia scolilor la inceput de an scolar, in conditii de Covid

Odata cu inceperea noului an scolar, scolile sunt pe punctul de a finaliza pregatirile si de a-si deschide portile pentru a-i intampina pe elevi. Cu toate acestea, luand in considerare conditiile de Covid, unele unitati de invatamant par sa intampine dificultati.

Mai exact, la Harlau, o ingrijorare comuna persista in randul directorilor unitatilor de invatamant care au fost invitati marti, 31 august, la sedinta de Consiliu Local. Este vorba despre un ordin comun dintre Minsterul Educatiei si Sanatatii prin care se prevede ca:

“in mediul rural, acolo unde nu există cabinete medicale și cabinete medicale stomatologice în unitățile de învățământ preuniversitar, asistența medicală se realizează prin medicii de medicină de familie/generală și medicii stomatologi din localitățile respective sau din localități apropiate”.

Problema o constituie lipsa de personal care sa asigure accesul copiilor la serviciile medicale.

In ceea ce priveste Scoala Gimnaziala „Petru Rares” si Gradinita cu Program Prelungit din Harlau spatiile au fost deja igienizate corespunzator, iar la Liceul Tehnologic din oras reprezentatii institutiei de invatamant s-au pregatit inclusiv pentru un scenariu de functionare in online. Astfel, aici sunt disponibile pentru elevi 836 tablete, iar pentru cadrele didactice 60 de laptopuri si 40 de tablete grafice.

Mentionam ca pe ordinea de zi din cadrul sedintei de consiliu local de la Harlau, de pe 31 august au fost puse in discutie noua proiecte de hotarare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow