16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022

Sindicatul Sanitas, critici la adresa managerului Spitalului de Urgenta Pascani

- Advertisement -

Managerul Spitalului de Urgenta din municipiul Pascani, Costica Panzaru, a fost parat astazi de reprezentantii Federatiei Sanitas ca intentioneaza sa taie sporurile infirmierilor si asistentilor medicale pentru zilele de sambata si duminica. Sindicalistii cer interventia administratiei locale pentru ca personalul medical cu cele mai mici salarii din spital sa nu fie afectat de decizia managerului.

Presedintele sindicatului, Iulian Cozianu, a precizat ca in cel mai scurt timp, aceasta stare de nemultumire va duce la manifestari de protest. In unele cazuri, sustine el, sunt diminuari si de pana la 500 de lei.

In replica, managerul spitalului, Costica Panzaru, a precizat ca anul trecut peste 80% din bugetul spitalului au reprezentat cheltuieli salariale iar in prezent sunt in etapa de discutii privind proiectul de buget. Se pare ca banii sunt insuficienti si sunt nevoiti sa faca reduceri de cheltuieli de personal. Deocamdata nu a luat nici o decizie dar recunoaste ca s-a discutat despre posibilitatea taierii acestor suplimente salariale pentru week-end la asistenti si infirmieri.

Tot el sustine ca aceste sporuri nu trebuie date obligatoriu, deoarece orele din week-end se includ in norma de munca a acestei categorii de personal. Supararea apare din faptul ca alte cadre medicale, care fac linii de garda, primesc bani in plus, dar managerul spune ca aceste ore sunt suplimentare.

Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu, a precizat ca pentru a gasi o solutie, administratia locala va solicita o intalnire cu reprezentantii sindicatului si cei ai spitalului pentru a discuta aceasta problema.

Mentionam ca in aceasta situatie ar fi cativa zeci de angajati ai Spitalului Municipal Pascani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow