23 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Sprijin pentru fermieri din judetul Iasi. Subventii pentru cultivarea usturoiului

- Advertisement -

Statul roman propune o noua afacere fermierilor din judetul Iasi. Cei care se ocupa de cultivarea usturoiului, pot primi o subventie, intocmai ca in modelul sprijinului acordat pentru cultivatorii de tomate. Suma este de 1.000 de euro pe hectar, iar decontarea se face pe baza documentelor justificative privind productia.

Principalele conditii de accesare a sprijinului minim este de a cultiva o suprafata de usturoi romanesc de minim 3.000 de mp si sa valorifice o cantitate de 5.000 de kg/ha in perioada 1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere.

Plata se acorda proportional cu suprafata efectiv cultivata iar programul urmeaza sa se desfasoare pe o perioada de 3 ani, respectiv 2019 – 2021.

Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi a inceput o campanie de informare in judet privind acest program, iar consilierii de zona, Eduard Elefteriu si Carmen Radu, au vorbit deja cu fermierii din comunele Miroslovesti si Cristesti, urmand sa mearga si in celelalte localitati.

 

Beneficiari eligibili

Schema de ajutor de minimis se acorda intreprinderilor/ intreprinderilor unice care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole, pentru sustinerea productiei de usturoi. Mai exact, acest sprijin se adreseaza:

a) producatorilor agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare, valabil in anul de comercializare a productiei de usturoi;

b) producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.182/2016;

c) producatorilor agricoli persoane juridice.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow