23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Şi-a pus şi sora şi iubita la „produs”, ca să îi strângă bani de BMW

Un ieşean „întreprinzător” s-a folosit de nurii chiar ai surorii şi iubitei lui pentru a strânge bani de un BMW. El s-a transformat în proxenetul celor două tinere, publicând anunţuri online în numele lor şi încasând banii rezultaţi în urma activităţii prestate de acestea. În primă instanţă, judecătorii s-au arătat îngăduitori, raportându-se şi la moralitatea îndoielnică a fetelor. Sentinţa definitivă urmează să fie stabilită însă de Curtea de Apel.

În februarie anul trecut, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la faptul că Ionuţ Remus Hulea îşi determinase concubina, Livia A., să se prostitueze în folosul lui în diverse apartamente închiriate în regim hotelier în centrul Iaşului. El se ocupa de publicarea anunţurilor necesare pe internet, actualizarea acestora, racolarea de clienţi folosind contul de Facebook al fetei, transportul către clienţi, cumpărarea de prezervative şi paza. Tot el era cel care încasa şi banii, supraveghind totodată îndeaproape activitatea fetei, impulsionând-o atunci când avea impresia că nu munceşte destul sau intervenind pe lângă clienţi atunci când era epuizată.

Cercetările au stabilit că preocupările în acest domeniu ale lui Hulea datau cel puţin din noiembrie 2018, când bărbatul închiriase un apartament în Oradea. Data a rezultat dintr-o convorbire purtată de Livia A. cu un fost client, F.K., interesat să o mai vadă o dată.

În activitate a fost cooptată şi sora lui Hulea, cele două fete lucrând deseori împreună. Bărbatul îşi luase toate măsurile ca activitatea fetelor să nu provoace suspiciuni, schimbând des apartamentele în care acestea lucrau şi atrăgându-le atenţia să nu facă prea mult zgomot, pentru a păstra discreţia şi a nu deranja vecinii. Proprietarii apartamentelor ştiau că Hulea şi un prieten erau şoferi de tir, iar fetele, iubitele acestora.

O bună parte din banii câştigaţi de fete se duceau pe traiul luxos al lui Hulea, inclusiv pe cumpărarea de alcool şi droguri. În 2019, bărbatul şi-a cumpărat un BMW X5 din 2011, pe care a plătit fără să clipească 43.000 de lei. Activitatea celor trei a durat până la începutul lunii august 2021, când poliţiştii au descins la domiciliu din Balş al lui Hulea. Dosarul a fost trimis în instanţă o lună mai târziu.

În aprecierea sentinţei, magistraţii Judecătoriei au luat în calcul faptul că Hulea nu a fost propriu-zis cel care le determinase pe tinere să se prostitueze, ele prestând şi anterior această activitate. El o „eficientizase”. Bărbatul şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei. Vârsta, ca şi lipsa antecedentelor penale şi faptul că era cunoscut în colectivitate ca o persoană responsabilă şi liniştită, au condus şi ele la o pedeapsă uşoară. Nici fetele, introduse în cauză ca părţi vătămate, nu au dat prea mult ajutor anchetatorilor şi nici judecătorilor, neconstituindu-se părţi civile în dosar.

Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Atât Hulea, cât şi procurorii au contestat sentinţa Judecătoriei, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel. Primul termen al apelului a fost stabilit pentru sfârşitul lunii viitoare.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...

Angajări la Casa de Cultură Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow