23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Ședința in graba, pentru trei blocuri sociale. S-a renunțat la piste de biciclete si locuințe ANL

Cu câteva zile înainte de termenul limita de depunere a cererilor de finanțare, Primăria Pașcani a solicitat votul consilierilor pentru un proiect prin care sa fie construite trei blocuri pentru familiile cu probleme sociale. Legislativul local a fost convocat in regim de urgență pe 23 iunie a.c. iar ședința avut loc in aceeași zi, începând cu ora 14.00. Pentru ca nu au avut suficient timp sa citească proiectele iar cererea de finanțare urmează sa fie depusă in ultimile zile, consilierii din opoziție au cerut explicații primarului, de ce nu a făcut acest demers, mai devreme, din lunile aprilie sau mai, așa cum s-a întâmplat in mai multe localități din țară.
In replica, primarul pascanean a explicat ca, inițial, ar fi dorit sa depună o cerere de finantare pentru amenajarea unor piste de biciclete, dar a renunțat la proiect deoarece nu au fost făcute, pana acum, cărți funciare pentru străzile respective.
In același context, consiliera Gabriela Nedelcu a atras atenția ca ar fi trebuit sa fie mai importante locuitele pentru tineri, decât pistele de biciclete si ca terenul unde ar urma sa fie construite locuitele sociale, in spatele fostului sediu al Prest Serv Apa SA, a fost dat Agenției Natiolnale de Locuite pentru construirea unor blocuri ANL si ca a fost aprobată o hotărâre in acest sens. Primarul a explicat ca dacă noua cerere de finantare va fi aprobată, se va renunța la proiectul de construcție a blocurilor ANL, pe motiv ca documentatia nu ar fi completa.
Proiectul a fost votat de consilieri după un schimb de replici între consilierul Sorin Olariu si primar.
Menționăm ca suma necesară pentru construirea celor trei blocuri este de aproape un milion de euro fără TVA , bani care ar urma sa fie obținuți prin Planul Național de Redresare si Reziliență. Fiecare bloc va avea câte șase apartamente iar construcțiile sunt proiectate pentru un consum mic de energie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow