13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Sărbătoarea națională la Târgu-Frumos, Hîrlău și comunele din împrejurimi

Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita cu fast si in orasele Targu-Frumos si Hirlau, precum si in comunele din imprejurimi. Vor avea loc depuneri de coroane, programe artistice, iar in unele locuri se va servi vin fiert. Totodata, unele administratii locale vor premia si cuplurile de aur, cele care implinesc 50 de ani de la casatorie.

Mai sunt doar cateva zile pana la sarbatoarea nationala a Romaniei, iar administratiile locale au stabilit programul activitatilor pentru acest eveniment. Pe 1 decembrie, in centrul orasului Hirlau se vor depune coroane de flori la statuia marelui domnitor Stefan cel Mare, va rasuna imnul tarii iar apoi participantii vor putea dansa intr-o hora.

A devenit o traditie ca la Hirlau in aceasta zi sa fie premiate cuplurile de aur, astfel ca 16 familii vor primi diplome din partea adminstratiei locale. La Targu-Frumos, sarbatoarea va avea loc pe Esplanada orasului.

Vor avea loc manifestari in zona Monumentului Eroilor, la fel ca in ultimii ani. Si localnicii din comune vor petrece de Ziua Nationala. Pe langa depunerile de coroane, in localitatea Scobinti se vor auzi si melodii patriotice cantate de fanfara de la Sticlaria. Nu va lipsi nici vinul fiert.

Mentionam ca si la Miroslovesti vor avea loc activitati dedicate sarbatorii de pe 1 decembrie, in special, programe artistice cu cantece si dansuri populare romanesti.

Sursa foto Casa de Cultura Hirlau

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow