More

  Sărbătoarea națională la Târgu-Frumos, Hîrlău și comunele din împrejurimi

  Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita cu fast si in orasele Targu-Frumos si Hirlau, precum si in comunele din imprejurimi. Vor avea loc depuneri de coroane, programe artistice, iar in unele locuri se va servi vin fiert. Totodata, unele administratii locale vor premia si cuplurile de aur, cele care implinesc 50 de ani de la casatorie.

  Mai sunt doar cateva zile pana la sarbatoarea nationala a Romaniei, iar administratiile locale au stabilit programul activitatilor pentru acest eveniment. Pe 1 decembrie, in centrul orasului Hirlau se vor depune coroane de flori la statuia marelui domnitor Stefan cel Mare, va rasuna imnul tarii iar apoi participantii vor putea dansa intr-o hora.

  A devenit o traditie ca la Hirlau in aceasta zi sa fie premiate cuplurile de aur, astfel ca 16 familii vor primi diplome din partea adminstratiei locale. La Targu-Frumos, sarbatoarea va avea loc pe Esplanada orasului.

  Vor avea loc manifestari in zona Monumentului Eroilor, la fel ca in ultimii ani. Si localnicii din comune vor petrece de Ziua Nationala. Pe langa depunerile de coroane, in localitatea Scobinti se vor auzi si melodii patriotice cantate de fanfara de la Sticlaria. Nu va lipsi nici vinul fiert.

  Mentionam ca si la Miroslovesti vor avea loc activitati dedicate sarbatorii de pe 1 decembrie, in special, programe artistice cu cantece si dansuri populare romanesti.

  Sursa foto Casa de Cultura Hirlau

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet