More

  Care este programul primarului. Ce face şi când este de găsit

  Clarificări din partea administraţiei din Paşcani privind programul primarului şi prezenţa sa în institutie, dupa ce unul dintre consilierii din opoziţie l-a acuzat că nu ar veni la muncă şi nu ar avea timp de păşcăneni.

  Purtătorul de cuvânt al instituţiei precizează că atât primarul cât şi viceprimarul nu au contracte de muncă şi nici un program fix stabilit. Ei nu încasează un salariu lunar ci o indemnizaţie iar conform prevederilor legale, sunt la dispoziţie cetăţenilor oricând, indiferent de zi sau ora. De asemenea edilii reprezintă comunitatea în orice împrejurare, atât în relaţie cu instituţiile publice cât şi cu diverse persoane, oameni de afaceri, etc. Participă la diverse întâlniri şi şedinţe, nu doar în cursul săptămânii de lucru ci atunci când sunt programate. În aceste condiţii primarul nu este obligat să stea în biroul Primăriei, de dimineaţă până seara, subliniază comunicatorul institutiei.

  Cu sau fără primar prezent tot timpul în birou, treburile administraţiei locale merg înainte. Când este plecat primarul este de găsit viceprimarul iar actele sunt semnate chiar şi după amiază. Cristian Menegon spune că primarul Dumitru Pantazi vine în instituţie în fiecare zi, uneori după amiază şi chiar în weekend, după activitatea desfăşurată pe teren sau participarea la diverse întâlniri.

  “Că primar nu te uiţi la ceas, când vii sau când pleci de la birou. Tot timpul eşti conectat la problemele urbei, în Primărie, pe teren unde sunt lucrări sau investiţii în execuţie, acasă sau prin telefon, oriunde este nevoie. De când sunt primar aproape tot timpul meu este dedicat păşcănenilor. Uşa este deschisă oricui. Uneori sunt ocupat cu şedinţele, citirea corespondentei sau semnarea actelor, dar putem discuta mai pe larg la audienţele săptămânale” a spus pentru BIT TV primarul Dumitru Pantazi.

  Comunicat de presă

  Avand in vedere ultimele declaratii din spatiul public cat si o serie de acuzatii aduse primarului Municipiului Pascani privind programul de lucru al dumnealui va facem o serie de precizari:

  Primarul Municipiului Pascani, ca si alti primari din Romania, nu are un contract de munca. Conform Legii 215/2001, Art. 57, : “(5) Pe durata mandatului, primarul şi viceprimarul primesc o indemnizaţie lunară, ca unică formă de remunerare a activităţii corespunzătoare funcţiei de primar, respectiv de viceprimar, şi care reprezintă baza de calcul pentru stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determină în raport cu venitul salarial. Primarul şi viceprimarul nu beneficiază de sporul de vechime în muncă şi nici de alte sporuri prevăzute de lege.

      (6) Durata mandatului constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite”.

  Primarul nu are un program de lucru fix, domnia sa fiind in slujba cetateanului, indiferent de ora la care este solicitat pentru a rezolva o problema a Municipiului.

  Primarul nu este obligat sa fie prezent de dimineata pana seara in Primarie, ci poate sa fie prezent in diferite locatii din Municipiu pentru a supraveghea stadiul unor lucrari, a rezolva o serie de probleme ridicate de cetateni, etc.

  Mai mult, primarul poate sa se deplaseze in alte localitati pentru a reprezenta Municipiul la diferite sedinte, intalniri, etc.

      ART. 62

      (1) Primarul reprezintă unitatea administrativ-teritorială în relaţiile cu alte autorităţi publice, cu persoanele fizice sau juridice române ori străine, precum şi în justiţie.

  Va asiguram ca primarul Municipiului Pascani se prezinta zilnic in Primaria Pascani pentru a rezolva problemele ridicate dar si pentru a semna documentele pe care Serviciile din subordine le intocmesc.

  In ceea ce priveste  Proiectul de HOTARARE privind desemnarea unui membru provizoriu în cadrul Consiliului de Adminsitrație al S.C. CLP ECO Salubritate S.A. Pașcani, in care la Art.2 a aparut o eroare, mai exact “Se imputerniceste primarul Municipiului Pascani, ing. Dumitru Pantazi pentru semnarea contractelor de mandat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administratie al SC Prest Serv Apa SAPascani”, este vorba despre membrii provizorii ai S.C. CLP ECO Salubritate S.A.

  Eroarea a aparut la intocmirea Proiectului de Hotarare din cauza volumului mare de lucru al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Pascani, iar in Sedinta de Consiliu Local din data de 28.11.2017, se va face un amendament pentru a corecta aceasta eroare.

  Biroul de Presă

  Cristian Dumitru Menegon

  Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani

  Tel:0731 777 434

  E-mail:office@primariapascani.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  BIBLIOTECA MUNICIPALĂ PAȘCANI, VICTIMA NEPĂSĂRII ȘI A UNOR INTERESE

  Biblioteca Municipală ”Leonard Gavriliu” Pașcani se confruntă cu probleme fără precedent. Un cabinet de avocatură pretinde că trebuie să aibă acces fix prin Secția...

  Garaje construite ilegal pe stradă. Primarul a cerut să fie dărâmate. Când vor fi aplicate aceleași măsuri și la magazinele edilului, extinse pe terenurile...

  La câteva zile după ce edilul municipiului Pașcani a spus ca are alte priorități decat construcțiile ilegale de pe domeniul public si ca va face ordine peste câțiva ani de zile, trei proprietari de garaje au fost somați sa le dărâme pe motiv ca au fost construite fix pe strada. Terenurile au fost ocupate fără contract si fără aprobarea Primăriei iar constructiile au fost ridicate fără autorizațiile necesare, pe strada Zimbrului. Atât de bine încât au blocat capătul străzii si accesul spre parcarea de la blocul Crizantema. //

  Noi angajări la Primăria Pașcani. Post vacant în cadrul Serviciului Administraţia Pieţelor

  Noi angajări la Primăria Pașcani. Post vacant în cadrul Serviciului Administraţia Pieţelor. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet