More

  Sarbatoare la Colegiul Sadoveanu. Zilele liceului si „Scoala Altfel” in perioada 6-10 noiembrie

  Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani se imbraca in haine de sarbatoare. Saptamana viitoare vor avea loc zilele liceului dar si saptamana „Scoala Altfel”. Sunt pregatite tot felul de activitati, ateliere de lucru, concursuri scolare cu traditie si festivitatea de pe 8 noiembrie. Astfel, scoala isi deschide portile pentru cea mai importanta perioada din an.

  In perioada 6-10 noiembrie, Colegiul Mihail Sadoveanu, de pe strada Sportului din Pascani, isi deschide portile, cu o dubla semnificatie, zilele liceului si saptamana „Scoala Altfel”. Activitatile incep de pe 4 noiembrie, cu un concurs scolar de matematica cu traditie intitulat „Sperante Olimpice”.
  Pot participa elevi de la clasa a III-a si pana la a VIII-a, iar cei care vor sa participe pot sa se inscrie pana pe data de 1 noiembrie.
  Pe 7 noiembrie se da startul „Lecturilor Sadoveniene”, o competitie ce va avea loc la Protoeria din oras. Vor participa echipaje din mai multe localitati, precum si de la Liceul Petre Stefanuca, din Ialoveni -Republica Moldova.

  Cea mai importanta zi va fi pe 8 noiembrie, cand este si ziua onomastica a patronului spiritual al scolii, Mihail Sadoveanu.

  In aceeasi perioada, va fi si „Scoala Altfel”. Programul este deja stabilit, s-au facut parteneriate cu diferite institutii din oras si s-au stabilit ateliere de lucru.

  Mentionam ca scoala poarta numele lui Mihail Sadoveanu, nascut pe 5 noiembrie la Pascani, din 24 mai 1990. A purtat titulatura de liceu pana in 2008, cand a devenit colegiu. Anul viitor, se va implini un deceniu de la aceasta schimbare, motiv de mare sarbatoare in unitatea de invatamant.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  COD GALBEN de caniculă și vânt în cinci județe din Moldova

  Interval de valabilitate: 07 și 08 august; Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului; Zone afectate: conform textului și hărții Pe arii extinse în regiunile sudice și estice...

  60% dintre ieşenii pozitivi au fost recent pe Litoral. Familii întregi, internate în spital

  Cifre de-a dreptul alarmante obţinute de Ziarul de Iaşi de la autorităţile medicale care se ocupă de pandemie. Spun acestea că, în ultima perioadă,...

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Opinii