16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Sarbatoare la Colegiul Sadoveanu. Zilele liceului si „Scoala Altfel” in perioada 6-10 noiembrie

Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani se imbraca in haine de sarbatoare. Saptamana viitoare vor avea loc zilele liceului dar si saptamana „Scoala Altfel”. Sunt pregatite tot felul de activitati, ateliere de lucru, concursuri scolare cu traditie si festivitatea de pe 8 noiembrie. Astfel, scoala isi deschide portile pentru cea mai importanta perioada din an.

In perioada 6-10 noiembrie, Colegiul Mihail Sadoveanu, de pe strada Sportului din Pascani, isi deschide portile, cu o dubla semnificatie, zilele liceului si saptamana „Scoala Altfel”. Activitatile incep de pe 4 noiembrie, cu un concurs scolar de matematica cu traditie intitulat „Sperante Olimpice”.
Pot participa elevi de la clasa a III-a si pana la a VIII-a, iar cei care vor sa participe pot sa se inscrie pana pe data de 1 noiembrie.
Pe 7 noiembrie se da startul „Lecturilor Sadoveniene”, o competitie ce va avea loc la Protoeria din oras. Vor participa echipaje din mai multe localitati, precum si de la Liceul Petre Stefanuca, din Ialoveni -Republica Moldova.

Cea mai importanta zi va fi pe 8 noiembrie, cand este si ziua onomastica a patronului spiritual al scolii, Mihail Sadoveanu.

In aceeasi perioada, va fi si „Scoala Altfel”. Programul este deja stabilit, s-au facut parteneriate cu diferite institutii din oras si s-au stabilit ateliere de lucru.

Mentionam ca scoala poarta numele lui Mihail Sadoveanu, nascut pe 5 noiembrie la Pascani, din 24 mai 1990. A purtat titulatura de liceu pana in 2008, cand a devenit colegiu. Anul viitor, se va implini un deceniu de la aceasta schimbare, motiv de mare sarbatoare in unitatea de invatamant.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow