2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Sarbatoare la Colegiul Sadoveanu. Zilele liceului si „Scoala Altfel” in perioada 6-10 noiembrie

Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani se imbraca in haine de sarbatoare. Saptamana viitoare vor avea loc zilele liceului dar si saptamana „Scoala Altfel”. Sunt pregatite tot felul de activitati, ateliere de lucru, concursuri scolare cu traditie si festivitatea de pe 8 noiembrie. Astfel, scoala isi deschide portile pentru cea mai importanta perioada din an.

In perioada 6-10 noiembrie, Colegiul Mihail Sadoveanu, de pe strada Sportului din Pascani, isi deschide portile, cu o dubla semnificatie, zilele liceului si saptamana „Scoala Altfel”. Activitatile incep de pe 4 noiembrie, cu un concurs scolar de matematica cu traditie intitulat „Sperante Olimpice”.
Pot participa elevi de la clasa a III-a si pana la a VIII-a, iar cei care vor sa participe pot sa se inscrie pana pe data de 1 noiembrie.
Pe 7 noiembrie se da startul „Lecturilor Sadoveniene”, o competitie ce va avea loc la Protoeria din oras. Vor participa echipaje din mai multe localitati, precum si de la Liceul Petre Stefanuca, din Ialoveni -Republica Moldova.

Cea mai importanta zi va fi pe 8 noiembrie, cand este si ziua onomastica a patronului spiritual al scolii, Mihail Sadoveanu.

In aceeasi perioada, va fi si „Scoala Altfel”. Programul este deja stabilit, s-au facut parteneriate cu diferite institutii din oras si s-au stabilit ateliere de lucru.

Mentionam ca scoala poarta numele lui Mihail Sadoveanu, nascut pe 5 noiembrie la Pascani, din 24 mai 1990. A purtat titulatura de liceu pana in 2008, cand a devenit colegiu. Anul viitor, se va implini un deceniu de la aceasta schimbare, motiv de mare sarbatoare in unitatea de invatamant.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI