More

  Pregatiri pentru iarna grea la Helesteni

  Se anunta o iarna grea, iar primariile se pregatesc pentru a face fata fenomenelor meteo extreme. In Helesteni, una dintre comunele cele mai afectate in sezonul rece, alesii au aprobat zilele trecute un plan de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile din sate. Au stabilit persoanele responsabile, cate utilaje intervin, in cat timp trebuie sa curete tronsoanele si cantitatea de material derapant necesar in perioada 15 noiembrie – 15 martie.

  Consilierii din comuna Helesteni au aprobat joi planul de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile din sate, in perioada 15 noiembrie 2017 – 15 martie 2018. Au stabilit totodata si care sunt tronsoanele cu prioritate pentru curatire si anume, cele pe care se face transportul in comun pentru a nu ramane izolati. Este vorba despre DC 99, 100 si 102.

  Se va interveni cu utilajele administratiei locale: un autocamion multifunctional cu sararita si lama, buldoexcavator, autogreder si basculanta. Pentru toate lucrarile de deszapezire a fost stabilit si un interval de timp pentru interventie.

  60 de tone de material antiderapant a fost depozitat in curtea Primariei si ar urma sa fie imprasiat pe circa 10 km de drumuri comunale si 24 de km de drumuri satesti.
  Mentionam ca Helesteniul este asezat in camp deschis, motiv pentru care aproape in fiecare an sunt probleme cu drumurile infundate, iar administratia locala face eforturi pentru a tine situatia sub control.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  Ședința de urgență pentru tichete de Paste

  Încă o speranță pentru pascaneniii cu venituri mici, de a avea ce pune pe masa de Paste. Consilierii din opoziție au inițiat un proiect...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet