21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Sancţiuni pentru farmaciile care vor avea preţuri mai mari decât cele aprobate de MS

Potrivit unui act normativ adoptat recent, vor fi sancţionate farmaciile care vor avea preţuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătăţii, sau care vor elibera medicamente fără preţ de producător aprobat de acelaşi minister.
Farmaciile care vor avea preţuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătăţii (MS), sau care vor elibera medicamente fără preţ de producător aprobat de minister, vor fi sancţionate, conform unui act normativ adoptat săptămâna trecută.

Confom MS, Legea farmaciei nr. 266/2008 a fost modificată şi completată printr-o Ordonanţă de Urgenţă, scopul fiind „asigurarea accesului pacienţilor la tratament medicamentos şi la servicii farmaceutice de calitate, care alături de serviciile medicale sunt de o importanţă vitală pentru pacienţi“.

„Inspecţia de autorizare a unităţilor farmaceutice, care până în prezent este realizată de MS, va trece în sarcina Direcţiilor de Sănătate Publică. În acelaşi timp, în vederea asigurării unei supravegheri eficiente şi riguroase a activităţilor desfăşurate în unităţile farmaceutice, actul normativ mai prevede ca inspecţia de supraveghere a activităţii unităţilor farmaceutice va fi exercitată de către personalul împuternicit din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, instituţie cu infrastructură şi capacitate de a exercita această activitate“, se menţionează în comunicatul de presă emis de MS.
CONTINUAR PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI