24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Începe admiterea de toamnă. Locuri suficiente la toate universităţile din Iaşi

Elevii care dau bacalaureatul în sesiu­nea de toamnă nu trebuie să îşi facă griji în ceea ce priveşte oferta academică a universităţilor din Iaşi, fiindcă aproape toate universităţile de stat din Iaşi mai au suficiente locuri, atât la taxă, cât şi la buget, pentru toţi cei care doresc să urmeze studii superioare în capitala Moldovei. Deşi nu toate universităţile au definitivat complet lo­curile pe care le vor scoate în toamnă la concurs pentru că cei înscrişi în vară încă mai pot veni să-şi confirme locurile sau să îşi retragă dosarele, sunt cunoscute pe­rioadele în care se va desfăşura această admitere.
În mod concret, Universitatea „Ale­xan­dru Ioan Cuza“ din Iaşi va organiza admitere la facultăţile unde nu s-au ocupat toate locurile în admiterea din vară în perioada 10 – 12 septembrie, fiind vizate în special facultăţile de ştiinţe exacte, în condiţiile în care cea mai mare concurenţă a fost şi anul acesta la Facultatea de Psihologie.

În acelaşi timp, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi va organiza admiterea într-o perioadă similară, 10 – 15 septembrie.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ va desfăşura sesiunea de toamnă de admitere în intervalul 6 – 11 septembrie şi a publicat numărul final de locuri ce va fi disponibil viitorilor studenţi. Spre deosebire de anii precedenţi, după sesiunea de vară a rămas un număr mare de locuri disponibile la buget, la toate cele patru fa­cultăţi ale USAMV. În mod concret, la Facultatea de Agricultură sunt 96 de locuri la buget şi 20 la taxă, la Facultatea de Horticultură sunt 85 de locuri la buget şi 5 la taxă, la Facultatea de Zootehnie sunt 34 de locuri la buget şi 25 la taxă, în timp ce la Facultatea de Medicină Veterinară sunt 17 locuri la buget, 25 la taxă şi 20 cu taxă în valută, la programul în limba engleză.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI