16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Să mâncăm responsabil! Campanie la Școala “Iordache Cantacuzino” Pașcani

Să mâncăm responsabil! Campanie la Școala “Iordache Cantacuzino” Pașcani

Să învățăm copiii să mănânce sănătos și responsabil. Acesta este mesajul evenimentului desfășurat de vreo câțiva ani la o școală din Pașcani. Astăzi în sala de sport, ei s-au adunat  și au ținut o oră altfel despre cum și ce ar trebui să mâncăm pentru a fi sănătoși. Coșuri pline cu tot felul de legume si de fructe dar și produse au fost jurizate de profesori, însă înainte de asta câțiva prichindei au jucat într-o scenetă de teatru și ne-au învățat cum să ne ferim de E-uri.

Cât de important este să mâncăm responsabil? Probabil că la această întrebare încercăm să răspundem zi de zi și de asemenea să punem în practică cumpărând produse românești sau chiar să le cultivăm noi.

În sala de sport a Școlii „Iordache Cantacuzino”, la orele amiezii s-a desfășurat încă o ediție a evenimentului „Să mâncăm responsabil”. Elevi alături de profesori și părinți au pregătit zeci de coșuri cu roadele toamnei. Nu au lipsit legumele și fructele românești dar și produsele acestora atât de gustoase – zacuscă, dulcețuri sau prăjituri.

Micuții au început să învețe despre importanța consumului de legume și fructe românești  și spun ei că preferă să bea un suc natural decât unul din comerț. Astfel ei au învățat și câteva rețete ușoare.

După o scurtă reprezentație a micuților privind substanțele ce se pun în mâncare pentru a fi păstarte mai mult timp a urmat jurizarea. Fiecare clasă cu elevii a școlii implicată în proiect a fost răsplătită cu diplome.

Menționăm că în ultimii ani în România au fost lansate mai multe campanii privind mâncarea sănătoasă și echilibrată mai ales în rândul copiilor, care au ajuns în procent îngrijorător supraponderali.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow