1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Regizor de film, prezent astazi la Colegiul Sadoveanu. Dragos Zamosteanu, fost elev si profesor in Pascani, despre documentarul „Tine, Doamne, partizanii, pana vin americanii” VIDEO

Inca o activitate cu ocazia sarbatoririi Centenarului, la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani. Astazi, regizorul de film, Dragos Zămoșteanu le-a prezentat elevilor un documentar realizat de el, „Tine, Doamne, partizanii, pana vin americanii”. Le-a vorbit liceenilor despre cum a realizat aceasta proiectie, iar povestea lui i-a captivat pe adolescenti.

 

Dragos Zămoșteanu, regizorul filmului documentar „Tine, Doamne, partizanii, pana vin americanii”, a fost prezent astazi la Colegiul Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani. Proiectia are ca tema, partizanii din Maramures, care in anii ’50 s-au impotrivit instaurarii regimului comunist.

Regizorul este nascut in Pascani, a fost elev si profesor de filosofie la Colegiul Sadoveanu si s-a bucurat sa se intoarca astazi in orasul natal.

Documentarul regizat de el a fost prezentat la diferite festivaluri, iar la cel din Rasnov, de anul trecut, a participat chiar ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Mentionam ca activitatea de astazi se inscrie in randul evenimentelor lunare care vor avea loc in anul Centenarului la Colegiul Sadoveanu. Tot in luna martie, la final, liceenii pascaneni de la aceasta scoala vor pleca la Ialoveni, Republica Moldova, la un concurs pe teme istorice.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...

Neînțelegeri privind locurile de parcare în spatele blocului Crizantema din Pașcani

Neintelegeri privind locurile de parcare intre locatari si unii...

Tineri prinși cu mașina furată, într-o benzinărie din Pașcani – VIDEO

Patru tineri ce au furat o masina de teren...

Anul Nou pe vechi, în Pașcani, Târgu Frumos și localitățile din apropiere. Festival de datini la Drăgușeni – FOTO

Este mare sarbatoare in aceasta seara pentru crestinii ortodocsi...