24.1 C
Paşcani
joi, octombrie 6, 2022

Raport asupra stării judeţului: Ce drog domină piața din Iași

- Advertisement -

În valul de viroze respiratorii sunt doar 7 cazuri de gripă. Pesta porcină s-a apropiat de graniţele judeţului. Planul de şcolarizare 2019-2020 pariază pe învăţământul profesional. Anul trecut, urgenţele medicale cauzate de consumul de droguri au fost mai numeroase la Spitalul de Copii decât la Spitalul „Sf. Spiridon“.
La Colegiul prefectural desfăşurat ieri, a fost făcută comparaţia între incidenţa cazurilor de gripă de anul acesta (1.155 la nivel naţional, săptămâna trecută) şi numărul cazurilor de la începutul lui 2017 (80). La nivelul judeţului, sunt 7 cazuri confirmate plus un deces înregistrat săptămâna trecută.
„La Iaşi nu este epidemie de gripă. Ne aflăm într-o perioadă de supraveghere a gripei. Pacienţii sunt testaţi şi, deocamdată, nu sunt semne ale unei epidemii“, a explicat reprezentanta Direcţiei de Sănătate Pu­blică.
Prefectul Marian Şerbescu a recomandat apoi Poliţiei Rutiere să iniţieze o campanie de informare a pietonilor, pentru că şi ei trebuie să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice. El a amintit rezultatele unei acţiuni re­cente a poliţiştilor, pentru combaterea cauzelor ca­re generează accidente rutiere: din 60 de sancţiuni administrate, una singură a fost pentru neacordare de prioritate pe zebră. În schimb, 25 de pietoni au fost amendaţi.

 

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow