18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Consultări salariale fără rezultat, la Primăria Paşcani. Funcţionarii vor salarii mai mari

- Advertisement -

Nemulţumiri în rândul funcţionarilor şi personalului contractual din Primăria Paşcani după consultările avute cu primarul municipiului privind salariile pe anul 2019. Dezbaterile dintre edil şi liderul de sindicat au avut loc în cursul zilei de ieri, înainte de a fi stabilit şi aprobat bugetul.
Funcţionarii au solicitat actualizarea grilelor, în raport cu creşterea salariului minim brut pe ţara adică majorări de salarii. Ei sustin  ca veniturile nete că sunt mici şi că în unele primarii comunale se câştigă mai bine.
Primarul Dumitru Pantazi a respins solicitările primite de la sindicat pe motiv că nu sunt bani suficienţi la bugetul local. Aşadar salariile din 2019 vor rămâne aceleaşi ca cele de anul trecut. În schimb în acest an toţi angajaţii Primăriei vor primi în plus norma de hrană, câte 347 lei pe lună, suma impozabilă. De asemenea vor fi achitate şi tichetele de vacanţă.
Rezultatul consultărilor va fi prezentat salariaţilor în Adunarea Generală programată săptămâna viitoare.

La şedinţa este invitat şi primarul pentru a explicat de ce refuza majorarea salariilor, spune liderul de sindicat Adrian Hariga.

Menţionăm că pentru plata normei de hrană bugetul pentru drepturile salariale trebuie majorat în acest an cu peste 1 milion de lei.

De asemenea Primăria mai are nevoie de încă 100.00 lei pentru a acoperi majorările salariului minim la angajaţii cu studii medii sau superioare. Dumitru Pantazi crede că în acest an bugetul municipiului nu va fi suficient nici măcar pentru a asigura cheltuielile de funcţionare, dacă alocaţiile guvernamentale vor fi diminuate că anul trecut.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow