Aflata in pragul insolventei, fara lichiditati, cu toate conturile blocate si datorii de peste 38 milioane de lei la bugetele de stat regia pascaneana de termoficare a inregistrat doua succese mari, a sfarsitul anului trecut, in procesele cu Fiscul. Desi hotararile nu sunt definitive, daca ar fi aplicabile, RAGCL ar scapa de o parte din datorii si ar avea bani suficienti pentru achitarea furnizorilor , chiar in avans.

In ultima sedinta a anului trecut directorul regiei, Gelu Nedelcu a informat consilierii locali ca RAGCL a castiga doua procese. Primul dintre ele are ca obiect suma de 2,4 milioane de lei obtinuta de RAGCL de la fostul operator local de apa si canalizare, tot in urma unui proces. Banii au fost retinuti de Directia Generala de Finante Publice, dar in loc sa acopere o parte din datoriile regiei au fost folositi pentru stingerea unor accesorii si penalitati, prin blocarea conturilor. Masura de executare silita dispusa de fisc a fost atacata iar magistratii de la Judecatoria Iasi au admis contestatia. Cand hotararea va fi definitiva, banii vor ramane tot in conturile statului dar pentru a acoperi o parte din datoriile curente ale regiei, nu pentru accesorii.

RAGCL a avut castig de cauza si in procesul pentru recuperarea sumei de 3,6 milioane de lei subventie acordata de statul roman in baza OG nr. 61/2012. Banii au ajuns in conturile regiei dar in loc sa fie folositi pentru plata furnizorilor au fost luati de Fisc. Acum trebuie sa ii returneze si sa achite aproape 6000 lei cheltuieli de judecata. In acest caz daca hotararea va ramane definitiva regia va primi banii inapoi si ii va putea cheltui doar pentru achitarea facturilor la gaz.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider