15.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 28, 2024

Raed Arafat: Vom face o evaluare după Paște pentru a vedea dacă putem relaxa puțin măsurile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că ”mai avem un pic până trecem hopul” şi ar trebui ca măsurile de distanţare socială să fie respectate în continuare.

Arafat anunţă că se va face o evaluarea a situaţiei după Paşte pentru a vedea dacă măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate puţin.

“Depinde cum evoluăm – din cauza asta insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu acelaşi număr de cazuri ca al Spaniei şi vedeţi că România a evoluat mai bine, dar am luat nişte măsuri mai rapide de distanţare socială. E normal că sunt neplăcute şi nu rămân fără impact. (…) Mai avem un pic până trecem hopul şi sper să nu ne lăsăm în ultima perioadă. Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dar respectate şi să trecem prin perioada Paştelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcţie de cum evoluează lucrurile – pentru că va necesita câteva zile după perioada Paştelui să vedem dacă este vreun impact – şi dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranţă vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare”, a declarat, luni seară, la Antena 3, Raed Arafat, scrie News.ro.

Acesta a afirmat că şi-ar dori ca restricţiile să fie îndepărtate cât mai curând.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Alte articole