10.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022

Puneti-va centrale! Conducerea RAGCL informeaza ca nu mai poate furniza caldura

- Advertisement -

Decizia furnizorului de gaz de a închidere robinetele la regia păşcăneană de termoficare, pentru neplata facturilor, a început să producă consecinţe greu de suportat în rândul abonaţilor care au rămas fără căldură, dar mai ales fără apă caldă.
Nimeni nu ştie dacă RAGCL va rezolva curând acesta problemă şi când va relua furnizarea serviciilor în viitorul apropiat. Cu atât mai mult, în contextul în care conducerea regiei a demarat deja procedurile pentru intrarea în insolventa, conform mandatului primit din partea legislativului local. Consiliul de Administratie, întrunit luni în şedinţa de constituire, în noua formula de reprezentare, a hotărât să informeze Consiliul Local că este în incapacitatea de a mai furniza căldură şi apă caldă.
Directorul unităţii susţine că societatea de gaz a intrerupt furnizarea pentru o datorie de 700 00 lei, în contextul în care regia se pregăteşte să intre în insolventa. A fost deja contactată o casă de avocatură specializată în astfel de cazuri, iar până luna viitoare, va fi o hotărâre a instanţei, spune directorul Gelu Nedelcu.
De cealaltă parte politicienii au găsit, din nou, prilej de discuţii contradictorii. Liderul opoziţiei a organizat, în stradă, o conferinţă de presă la care BIT TV nu a fost invitat să participe. Marius Pintilie l-a provocat pe primarul Dumitru Pantazi să le spună cetatenilor ce anume au de făcut.
Atitudinea consilierului local este greu de înţeles în contextul regia se afla în subordinea legislativului local din care face parte. Mai mult, el, alături de majoritatea consilierilor au votat pentru că directorul RAGCL să demareze procedurile de intrare în insolventa. Întrebat telefonic de reporterul BIT TV care este răspunsul sau pentru cetăţenii rămaşi fără căldură, consilierul Pintilie îi sfătuie să găsească singuri soluţii alternative de încălzire, pentru că nu se pot baza pe actuala administraţie, din care şi el face parte.

Şi primarul municipiului a refuzat să le spună păşcănenilor care au rămas fără căldură şi apă caldă, ce anume să facă. Prin purtătorul sau de cuvânt el susţine că cei din conducerea RAGCL, nu Primăria trebuie să răspundă la întrebarea dacă regia mai are sau nu capacitatea de a furniza căldură deoarece este vorba despre o activitate economică. Edilul spune că administratia locală a susţinut cât a putut cu subvenţii la căldură şi plata la timp a facturilor unităţilor bugetare, în limita mandatului dat de consilieri, dar facturile la gaz trebuie achitate şi din încasările de la populaţie, nu doar cele de la bugetul local.

Tot prin vocea purtătorului de cuvânt primarul Dumitru Pantazi susţine că luni dimineata în jurul orei 10.00, era pe teren în zona Vale. Răspunsul este o replică la criticile consilierului Marius Pintilie că primarul nu era de gasit in Primarie.

Vctimile acestei stări de incertitudine sunt cei peste 2000 de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire. Printre ei sun şi locatarii de la blocurile ANL şi cei social, aflate chiar în administrarea Primăriei. Într-o scrisoare adresată Consiliului Local, locatarii atrag atenţia administratiei locale asupra obligaţiilor pe care le are şi solicită o soluţie pentru încălzirea apartamentelor.
Probleme sunt şi în internatele colegiilor Sadoveanu şi CF Unirea, acolo unde locuiesc sute de elevi. Directorii solilor spun că vor achiziţiona şi monta boilere electrice pentru a asigura măcar apa caldă necesara igienei. Intre timp la secretariatul regiei sunt inregistrate tot mai multe cereri de debransare. Numai astazi au fost depuse 10 cereri iar in zilele trecute alte cateva zeci, spune directorul societatii.
Menţionăm că RAGCL Paşcani are un nou Consiliu de Administratie. În functia de preşedinte a fost ales Laurenţiu Costan.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow