11.3 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022

Conferinta pentru producatorii agricoli, la Targu Frumos

- Advertisement -

Peste 150 de fermieri si producatori agricoli din Targu Frumos dar si din imprejurimi, au luat parte duminica, 7 aprilie la conferinta judeteana privind incurajarea cooperativelor, o necesitate pentru dezvoltarea sectorului agricol la nivel local.

La dezbatere au participat edilii din Targu Frumos si municipiul Pascani, Ionel Vatamanu, respectiv Dumitru Pantazi, președintele CJ Iași Maricel Popa, senatorii Lucian Trufin si Vasile Toma, deputatul Vasile Axinte si numeroși specialisti in domeniu.

“Sprijinirea agricultorilor dornici de asocieri de tip cooperativa_agricolă este un demers prioritar ce vine în continuarea, completarea și pentru reușita programelor propuse și implementate de MADR pentru producători agricoli” a precizat senatorul Vasile Toma.

Evenimentul care s-a desfasurat la Casa de Cultura „Garabet Ibraileanu” a oferit prilejul de a face o trecere în revistă a situației sectorului agricol la nivel local și de a furniza informații privind oportunitățile pe care proiectul le oferă.

Principalele teme de discuții au fost sesiunile de depunere proiecte deschise prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Mentionam ca intalnirea a facut parte din cadrul proiectului „Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, ce consta in  promovarea serviciilor de consiliere în rândul producătorilor agricoli cu scopul de a facilita asocierea acestora în cooperative agricole sau grupuri de producători, conform legislaţiei naţionale în vigoare.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow