Lacul Pestisorul scoate “peri albi” administratiei locale din Pascani. Golit de apa si cu un mal surpat, ceea ce ar fi trebuit sa fie un loc de agremet pentru pascaneni s-a transformat intr-o groapa urata si uneori mirositoare. Mai mult, trotuarele de pe marginea lacului au inceput sa se strice odata cu malul, fiind un real pericol pentru trecatori.

Asta deoarece cel putin in ultimii 5 ani de zile nu au fost alocati bani de la bugetul local pentru lucrari de intretinere si modernizare iar solicitarile de concesiune venite din partea privatilor interesati nu au fost luate in serios.

Subiectul a revenit in dezbaterea consiliului local in sedinta din 30 octombrie pe marginea rectificarii de buget propusa de primarul Dumitru Pantazi. Consilierii din opozitie au propus suplimentarea listei de cheltuieli cu suma de 15.000 lei pentru actualizarea studiului de fezabilitate in vederea consolidarii malului vestic, cel dinspre parc. Propunerea a fost aprobata si de consilierii PSD chiar daca edilul a explicat ca sunt necesare lucrari de amploare nu doar pentru un mal ci pentru tot lacul.

Subiectul a mai fost discutat si in sedinta din 31 martie 2014. Acelasi primar a propus spre aprobare un studiu de fezabilitate privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici pentru construirea unui zid de sprijin de 202 m pin vederea consolidarii malului care acum s-a surpat. Valoarea estimata a investitiei era de de aproape 950 000 lei, banii urmand sa fie obtinuti printr-un credit pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile la proiectul de amenajare a Parcului Municipal.
La acea vreme investitia a fost aprobata doar de consilierii PSD si unul de la PDL in timp ce consilierii liberali au votat impotriva. Pentru ca lucrarile nu au fost executate, acum urmeaza ca cifrele sa fie actualizate iar suma ar putea fi mai mare decat acum 5 ani de zile. Ramane de vazut daca , de acesta data, municipalitatea va avea disponibil aproape 1 milion de lei pentru consolidarea lacului Pestisorul sau daca nu cumva va fi scos la licitatie pentru concesiune asa incat lucrarile de amenajare sa fie facute de un investitor.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider